Színes falak

A falak, amelyek napról napra körbevesznek bennünket, óriási hatással vannak szervezetünkre, testünkre, lelkünkre egyaránt. Egy harsány fal, egy rosszul megválasztott árnyalat, egy túlságosan mintásra sikeredett felület egy olyan helyiségben, ahol sokat tartózkodunk, rossz hatással lehet közérzetünkre, s mindez a tudatunk alatt történik. Igazából nem is tudjuk, mi kelti bennünk a rossz érzést, ezért fontos, hogy ne menjünk el szó nélkül a téma mellett!

ZOFFANY

Térben és síkban
Falaink akár síkban is maradhatnak, de egyes részei térbe is kimozdulhatnak. Továbbra is divatos – még minimál stílus esetén is – a lécezett fal vagy plafon, de minden irányzatot hangulatossá, izgalmasabbá tehet. Ami érdekes, hogy segít összemosni ezt a két irányzatot a felületek egyszínűre festése, illetve a 2D falak mintázása, mintásra festése, de természetesen továbbra is divat a sima, egyszínű fal, illetve a színkombinált is.

KHROMA

Időtálló stílusokban
Ha a berendezési tárgyakat illetően időtálló stílusokban gondolkodunk, akkor a mid century modern, a retro most kiváló választás. Az e korszakokban született letisztult bútorok és dekorációk hátteréül szolgáló falak és tapéták nyugodtan lehetnek mozgalmasak, azaz lehet akár minden fal egyformán izgalmas, de lehet egyszerű és kreatív felületek kompozíciója is egy adott helyiségben.

ARTE

Praktikus falak
Néha nem színre, hanem praktikára van szükség egy fal esetében. egy tökéletesen falba simuló szekrényrendszer, egy magas falon zsaluzott, látszó betont imitáló osztott felület, vagy egy tetőtéri oromfal visszafogott színe jó választás lehet.

BOCONCEPT

Egymásra hangolva
Az összhatás tekintetében óriási szerepe van a falaknak, hiszen a mennyezettel együtt öszszességében ezek a legnagyobb felületeink, tehát ezek határozzák meg leginkább otthonunk harmóniáját. A tökéletes végeredmény szempontjából érdemes a festékgyártó cégek által javasolt színpalettákat, színcsoportokat, színharmóniákat alkalmazni, ha nem szeretnénk elveszni a tarkaság útvesztőjében. Így biztosak lehetünk benne, hogy minden színünk illik majd egymáshoz.

FARROW&BALL

Intelligens felületek
Intelligens felület alatt azt értjük, amikor egy felületkezelő anyag, ez esetben festék: mosható, antiallergén, nem penészesedik, nem piszkolódik, javítja a levegő minőségét, ellenáll a pornak, szagoknak, széndioxidnak. Egy jó minőségű festék továbbá vízalapú, VOC (illékony szerves vegyület) tartalma 1 százalék alatt van, és ha kültéri, akkor még szénszálas, öntisztuló és hőszigetelő is lehet!

DULUX

Saját kezűleg
Belsőépítészként mindig mindenkinek azt javaslom, hogyha elég erőt érez magában, bátran álljon neki falai, tárgyai átfestésének, dekorálásának. Néha célt érnek tanácsaim, és előfordul olyan eset is, amikor valaki nemcsak egy-egy kisebb bútornak vagy a készre glettelt falnak esik neki, hanem magát a glettelést is kitanulja a maga örömére, és persze a takarékosság jegyében is. Ha türelmes, precíz embernek ismerjük magunkat, ne féljünk a feladattól!

POLI-FARBE

Festék minden felületre!
Amennyiben elegendő idő áll rendelkezésünkre, érdemes megpróbálni a lakás többi felületét is átfesteni, frissen festett falainkhoz igazítani, mint például a bútorokat, dekorokat, lábazatot, és minden egyebet, aminek a felületéhez kapható szakszerűen felvihető, tartós eredményt biztosító festék.

FARROW&BALL

TOP 5 TREND

 • A dekorációs falfestési technikák lehetővé teszik fürdőszobákban is a fugamentes, folytonos felületet, és ezek a felületek akár mintázottak is lehetnek. Így képzelhető el például márványmintás fürdőnk olcsóbban!
 • A mennyezetnek nem kell feltétlenül világosabbnak lennie a többi felületnél, sőt, egyszínűnek sem kell lennie. Nyugodtan kijelölhetünk zónákat a plafonon festéssel, tapétával vagy falburkoló elemekkel.
 • A tapéták tekintetében divatosak a nagy motívumokat ábrázoló posztertapéták, illetve a geometrikus és növényi mintázatú hagyományos tapéták is. A csíkmintát idén a lécezett felületek biztosítják, nem a festés vagy a tapéta!
 • Ügyes kivitelezés során beteljesülhet sokak álma, a lábazat nélküli otthon. Ez esetben csak precíz iparosokra van szükség, akik a padlót és falat olyan minőségben készítik el, hogy találkozásuk ne hagyjon kívánnivalót maga után.
 • Ezzel ellentétes trend a magas, elütő színű vagy éppenséggel a falszínre festett lábazat. A hab a tortán, amikor az ajtó, de még a bútor is ugyanabban a színben pompázik, mint a lábazat. Természetesen ilyenkor szükség van egy kontrasztos színre, hogy ne váljon kétdimenzióssá a tér!

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop