Stílusos hálószoba jó alvásért

Immár másfél éve életünk része a Covid, a sok százezer betegségen átesettek között nagyon gyakori az alvásprobléma, ami súlyos következményekkel járhat. Ezért is minden eddiginél fontosabb a nyugodt, pihentető alvás biztosítása otthonainkban. Összeállításunkból kiderül, hogy idén mitől lesz trendi, nyugalmat biztosító a hálószobánk, megtudhatjuk, hogy mi a teendőnk a falakkal, az ágytámlával, hogy hova és hogyan tervezhetünk be növényeket, hogy mely stílusokat, korszakokat érdemes követni, és végül, hogy melyik az idei évben a legdivatosabb szín.

SCION

Növények nyomtatásban
Vannak, akiknek nincs érzékük a növényekhez, ezért egy idő után már nem is kísérleteznek vele. Akadnak olyanok is, akik inkább semmit nem tesznek a hálóba, mint hogy utánajárjanak, melyik fajták nem veszik el tőlünk éjjel az oxigént, másoknál pedig egyszerűen hely sincs ott tartani őket. Utóbbiaknak érdemes nyomtatott virágokat betervezni az enteriőrbe lakástextileken és/vagy falakon, persze csak akkor, ha szeretik is a növényeket!

KHROMA

Növények élőben
Azoknak pedig, akiknek helyük is akad, és ápolgatni is szeretik a növényeket, érdemes kipróbálni a növénnyel való dekorálást. Tehetik őket a polcra, a földre, de lelógathatják a plafonról is. Akiknek van türelmük, és boldoggá is teszik őket a növények közelsége, nem feltétlenül kell a kevesebb több elvet követnie.

JUB

Különleges fejtámlák
Egyre gyakoribb a térbe állított ágy. Ilyenkor a fejtámlát lehet egy térelválasztó függönnyel, belógatott növényekkel, üvegfallal vagy egyéb különleges megoldással felfelé, a mennyezet felé folytatni, de nem szokatlan manapság az ágy mögötti falon a lécezés, az ablak vagy éppen a szőnyeg sem.

VELUX

Fejtámla nélkül
Sokan küzdenek azzal a problémával, hogy este már nincs erejük vagy kedvük az ágyban olvasni, ezért igazából nem érzik szükségét a fejtámlának. Amennyiben nem kívánnak hátradőlni, elég egy paraván vagy függöny, mint jelképes fejtámla, vagy ha egyszerűen direkt szeretnék elhagyni, akkor egy könnyen takarítható felület is elegendő az ágy mögé, mint például mosható tapéta vagy egy fával, csempével burkolt felület.

CASAMANCE

Mintást a mintással
Ha valaki szereti a mintákat, és nem tud választani egyet a kedvencei közül, bizonyos szabályok betartásával megpróbálhatja vegyíteni őket. Ilyenkor fontos, hogy a színek harmonikusak legyenek, és mindig legyen közöttük egy fő szín, ami minden mintában megjelenik majd, de az is fontos, hogy a kis- és nagyléptékű mintákat vegyesen használjuk, illetve az sem utolsó szempont, hogy a kiválasztott minták a szobában alvók közül mindenkinek tetsszen.

SANDERSON

Korok, stílusok
Különböző korok és stílusok vegyítésével igazán otthonos hálószobákat lehet létrehozni. A klasszikus világ textiljei, anyagfajtái, rozettái, falpaneljei, díszlécei, színei és minden egyéb ismertetőjegyei remekül mutatnak napjaink letisztultabb, minimalistább enteriőrjeiben is. Még merészebb otthonteremtők pedig nem csak kettő, hanem egyszerre több stílus vegyítésével is megpróbálkozhatnak. Ha a színeket össze tudjuk hangolni, és a formavilágot tekintve is egyensúlyra törekszünk, jó eséllyel harmonikus és pihentető hálószobát hozhatunk létre.

ZOFFANY

Okos megoldások
Az okos megoldások ez esetben két dolgot is jelenthetnek. Egyrészt a trükkös megoldásokat, amelyekkel a tér tágasabbnak, otthonosabbnak érződik, másrészt pedig az okosotthonok okos kütyüit. Az elsőre példa, ha kis lakásokban vagy ahol nincs minden szobán ablak, üvegfallal választjuk le a hálót a közösségi térről, a másodikra pedig egy éjjeliszekrény, amely egyben hangszóró is.

ORAC DECOR

TOP 5 TREND

 • A hálószoba főszereplője idén az ágy, ráadásul olyannyira, hogy a környezet teljesen háttérbe szorul, hogy az ágy érvényesülhessen a leginkább.
 • Az éjjeliszekrények lehetőség szerint legyenek különbözőek az ágy két oldalán, hangsúlyozva ezzel a női és férfi oldalt!
 • A falon trendi a díszléc, a kazetta, az ezek közötti tapétázott felületek, illetve a különböző anyaggal ellátott síkok ki- és beugratása, valamint az ellebegtetett falszakaszok mögött futó résfények.
 • A hálókban divatos a sötétkék, a retró, a skandináv, a bohém és a vintage is, továbbá a hálószobát menő régi vagy régies tárgyakkal berendezni.
 • És végül: bár egyre terjednek az otthonokban az intelligens eszközök, azért a hálószobába ezeket módjával telepítsük a minél kisebb elektroszmog és a minél pihentetőbb alvás érdekében!

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop