Színek, falak, trendek

A lakberendezési trendek folyamatosan változnak, igazodva a bennünket körülvevő társadalomhoz és világhoz. 2022 lakberendezési trendjeiben megjelenik a fenntarthatóság, a modern retro stílus, de természetesen a covid okozta funkcionalitás és természet iránti vágy is. A robottechnikával működő többfunkciós bútorok és terek, a tudatos vásárlás, amely nélkülözi a pazarlást, a számtalan természetes anyag és szín használata mind-mind a 2022-es év lakberendezési jellemzői lesznek.

Dulux

Falfestéstrendek
Az örökké trendi fehér falak mellett megjelennek a piszkosfehér falak, továbbá a nádszínű, a halvány és a sötét olajzöld, a teveszín, a barna árnyalatok, az égett narancssárga, a hamvas rózsaszín, a halvány és enyhén lilás kékek. A falak helyiségenként vagy mind egyszínűek vagy horizontálisan két sávra vannak osztva, alul egy sötétebb, felül egy világosabb árnyalattal, de természetesen a vertikális színváltások, illetve a félkör, kör és boltíves átjárót imitáló minták festése is divatos.

Hephaistos

A színek újjáéledése
Az elmúlt évek zömében szürke falait és szürke színsorát újra a színek veszik át. Ahol marad a szürke alap, ott napraforgósárga színnel dobhatjuk fel a teret, ahol pedig teljes arculatváltásra kerül sor, ott a természetes színek uralkodnak.

Dulux

Variációk textúrákra
A letisztult, monokrómos enteriőröket idén úgy tehetjük izgalmasabbá, ha dörzsölt, beton- vagy fahatású festést, tapétát, burkolatot alkalmazunk. Ily módon a viszonylag homogén felületek együtt kellemes ritmust adnak a térnek, főleg, ha a különböző textúrákat más-más síkokon alkalmazzuk, illetve fordítva: ha a különböző síkokat éppen a textúrák ismétlésével mossuk össze.

Boconcept

A letisztultság nyugalma
A letisztultság idén sem tűnik el, de a túlzott minimalizmushoz betársul a japán, a skandináv és a ’60-as, ’70-es évek dizájnja is, amely stílusok egymást erősítve teszik kényelmesebbé és otthonosabbá tereinket.

Hephaistos

Szobahatás/fürdőszobahatás
Furcsa, de izgalmas irányzat, hogy míg a fürdőszobák egyre szobaszerűbbek, addig a közösségi terek egyre fürdőszobaszerűbbek. Értjük ez alatt azt, hogy míg a fürdőkben a csempe mennyiségét minimalizáljuk, és a festett vagy tapétázott falak mennyiségét növeljük, addig a közösségi térben megjelenik egy olyan tendencia, hogy a padlóra hidegburkolat kerül, a falakra pedig színazonos fugával rakott csempe és mozaik.

Dulux

DIY lakás
A DIY, azaz saját készítésű felületek, bútorok, tárgyak rendje nem kopik ki immár 15 éve a nemzetközi és hazai trendekből, s mivel egyre inkább úgy tűnik, hogy bolygónk érdekében a környezettudatosság és fenntarthatóság nem is szabad, hogy kimenjen a divatból, a „saját készítésű otthon” természetesen idén is trendi. Hogy épp’ a falat festjük magunk, vagy a bútorokat újítjuk fel, vagy csak az egyedi dekorációt merjük felvállalni, az már csak rajtunk, azaz türelmünkön és ügyességünkön múlik.

Ikea

A spórolás jegyében
Hiánytalan, szerkezetileg ép, stabil örökölt vagy megunt bútorainkat, tárgyainkat ne dobjuk ki! Ha egykor szerettük vagy ma is szeretjük, akkor alakítsuk, fessük át, díszítsük ki, azaz hangoljuk új stílusunkhoz és új kedvenc színeinkhez!

Poli-Farbe

TOP 5 TREND

 • Érdemes egy térben különböző faltextúrákat és burkolatokat összeereszteni, mint például a csupaszon maradó tégla, a mintás tapéta és a csempézett, mozaikkal burkolt fal.
 • Holker díszlécekkel, rozettákkal, egyéb stukkókkal feldobhatjuk akár a mennyezetet, akár a függőleges falakat.
 • A mintázottan festett falak és a dekorok egymásra úsztatása izgalmas vizuális végeredményt szül.
 • A magunk által festett falak és bútorok esetében gyakran kell sokfelé színmintát próbálni a különböző felületekre, rétegelt lemezre, gipszkartonra, kartonpapírra… Ilyenkor ezeket a színmintákat dekorként is felhasználhatjuk, ha és amennyiben harmonizálnak egymással, a végső falfestékkel és a bútorok színével.
 • Lakásfelújításnál érdemes a falakon kívül a bútorokat, ajtókat, lábazatot is átfesteni, amely műveletekhez manapság már könnyen találunk megfelelő festéket, amelyet csiszolás nélkül is felhordhatunk a felületekre.

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop