Japandi fűszerezés

A Japandi stílus a letisztult japán és a funkcionális skandináv jegyeit ötvözi, természetes anyagokkal, nyers felületekkel és sok fénnyel. Segítségével az új építésű lakások egyhangúsága is megtörhető, hogy a nyugalom hívogató szigetévé váljanak.

A negyedik emeleti 47 négyzetméteres lakás egy közel négy négyzetméteres loggiával is kiegészül, így a délnyugati tájolásnak köszönhetően az egész lakás szépen benapozott, és télen is rendkívül világos. A már kipróbált, jól működő munkakapcsolat miatt a lakberendezési tervezés mellett a kivitelezésre is kiterjedt a megbízás, és a költségek behatárolásával szabad kezet kaptam a feladatokhoz. Igyekeztünk olyan stílust választani, ami vonzó a fiatal pár számára, ezért a japandi mellett voksoltunk. Belépve a lakásba, az előszobából jobbra nyílik a fürdőszoba, ami elég tágas ahhoz, hogy egy kényelmes kád, vécé, mosógép és egy nagyobb mosdó is helyet kapjon benne. A konyha a nappalitól némileg elkülönítve, de egy légtérben található, ezáltal elhatárolódik a közösségi tértől, emlékeztetve a hagyományos térszervezésre, ahol a konyhai funkció mindig külön helyiségben van.

Elhelyezkedése miatt a konyhába közvetlen napfény nem jut be, de így is meglehetősen világos a tér, amit a fa textúrával és világos márvány felületekkel fokoztunk, a sötét színek pedig a nyugalmat és az elcsendesülést segítik. A nappaliban a kényelmes kanapé és a fotel lehetőséget teremt a meghitt beszélgetésekre, hétvégi filmezésekre is. A dolgozósarok kialakítása a szinte mindennapos home office miatt elengedhetetlen volt, hogy az étkező megőrizhesse meghittségét. A fonott nád lámpabúrák önmagukban is mutatós berendezési tárgyak, azonban a fényjátékuk is elképesztő látvánnyal ajándékoz meg. A világos hálószoba a nappaliból nyílik, az ajtó pozíciójának köszönhetően a 60 cm mélységű gardróbot teljes falhosszúságban el tudtuk helyezni, és egy 180 centiméteres ágy is kényelmesen elfért. Összességében elmondható, hogy a japandi stílussal sikerült jól ötvözi a zen egyszerűséget és a skandináv funkcionalitást.

 

Belsőépítészként a legfontosabb, hogy a megrendelő sajátjának érezze az általam létrehozott életteret, amelyben a funkcionalitás és az ottlakók személyisége összhangban van, legyen szó otthonról, irodáról vagy üzlethelyiségről.
Sverha Nikolett
belsőépítész

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop