Szabadság, szeretem

Sarah Lavoine nem véletlenül lett néhány év alatt a fiatal lakberendező-generáció üdvöskéje. Kézjegye jól felismerhető, a játékosság, a lendület, a spontaneitás és a mesteri anyaghasználat a kisujjában van. Megrendelői azt kérték tőle, hogy eressze el a fantáziáját, és olyan otthont tervezzen nekik, amiben ő is szívesen élne. A munkálatok ideje éppen egybeesett a házaspár nyári szabadságával, s mire visszatértek a francia kisvárosba, egy izgalmasan megkomponált családi fészek várt rájuk.

 

08

 

Sarah úgy emlékszik vissza a fiatal értelmiségi pár első közös otthonának átalakítására, mint eddigi legszabadabb alkotói korszakára. Kapott egy 120 négyzetméteres, régi építésű, egyszintes lakást ősfákkal telepített kerttel, csodás panorámával, négy kis alapterületű, de viszonylag nagy belmagasságú szobát, rengeteg családi fényképet, dobozokban könyveket, tárgyakat, amelyek utazási emlékeket idéznek. „A szabadság és a jó közérzet világos, tágas terek nélkül elképzelhetetlen. Tudtam, hogy falakat kell bontanom és eltüntetnem, hogy előbukkanjon a fény és a szép dél-francia környezet”.

Sarah először is egy hatalmas eltolható üvegajtóval váltotta ki a nappali déli homlokzatfalát, amely közvetlenül a kertre nyílik. A bukóablakok helyére kazettás, kétszárnyú ablakokat építtetett, amelyek belső párkánya alatt keskeny szekrények bújnak meg. Néhány falat kiemelt vagy áthelyezett, beltéri ajtók helyett a közös helyiségekben csak ajtókereteket hagyott. Így minden átlátható, átjárható, de mégsem nyílnak teljesen egybe a helyiségek. A sötét tónusú diófa burkolatokat világosabb juharfa padlóra cserélte a szobákban. Folyamatosan tágította a tereket, a falak hol fehérek, hol szürkék, a játékosság, a komfort és a jó közérzet hármas szabálya szerint.

Megszületett tehát a világos, grandiózus földszint, jöhettek a bútorok és az ügyes megoldások. Sarah választása két üde azúrkék plüss kanapéra esett, hozzájuk pedig a juhszőrből kézzel szőtt szőnyeget és a kezeletlen bükkfa dohányzóasztalt társított. A kanapék mellé egy homokszínű heverő került, amely, akárcsak a sok apró kiegészítő, gyertyatartó, asztali lámpa, figurális szobor, az eleganciát és a finomságot szolgálja. A tér szépsége és játékossága vitathatatlan! A napfényben fürdő étkezőből nyílik a kényelmes, tíz négyzetméteres konyha. A szekrény fehér fa fiókjait, ajtócskáit hófehér csempeburkolat öleli körül, még a munkapultot is csempéből rakták ki.

Családi fotók vezetnek fel az emeletre, először a szülők hálószobájába. Az acélkékbe hajló ágytakaró a szürke fallal hűvösséget sugallna, ha nincs a tükör és a nagy fotó a falon. Jóval puhább és melegebb hangulatú a kislány szobája, ahol jó ötlet volt a mennyezet vonalát követő gerendát is pirosra festeni: játékosságot visz a térbe.

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz!

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop