Hozzávalók 2 személy részére:
– 3 db banán
– 1 alma
– kb. 16 szál zsenge sárgarépa
– 1 doboz csicseriborsó konzerv
– 2 evőkanál szezámmag
– 1 gerezd fokhagyma
– 1 gerezd fekete fokhagyma
– só
– 100g kockázott bacon
A répát meghámozzuk, megmossuk és szárazra töröljük. A bacont serpenyőben pirosra és ropogósra sütjük, majd kiszedjük, és a zsírjába helyezzük a répát. Fedő alatt mindkét oldalát pirosra sütjük kb. 10-15 perc alatt.
Humusz: a csicseriborsó konzervet a szezámmaggal, a megpucolt fokhagymával, a megpucolt fekete fokhagymával, 1 dl vízzel és egy kevés sóval krémes állagúra turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tálalásnál a répát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a humusszal, és megszórjuk a ropogós szalonnával.
Hozzászólások