Szerelmes fények

A tükör, mint szimbólum, az érzelem visszatükrözését, az őszinteséget, a tisztaságot jelenti. Szerelmünk lángja bennünk tükröződik, a tükrös mézeskalács szív talán még ma is ezért a legnépszerűbb szerelmi ajándék.

szerelmesfenyek 720

Alap készítése, mintázás jelentése
Készíthetünk házilag is szerelemszívet egy vastagabb kartonból és egy darab tükörből. Rajzoljunk egy hosszában félbehajtott lapra szív sablont, hogy az alapunk biztosan szimmetrikus legyen. A sablont nyissuk ketté, és egy kartonra helyezve rajzoljuk körbe, majd spicc késsel vágjuk ki. Ragasszuk középre a tükröt, majd az üvegfestéshez használt kontúrozóval díszítsük kedvünk szerint az alapot. A szíven alkalmazott minták mindamellett, hogy díszítenek, jelentéstartalommal is bírnak. Őseink díszítőkedve sosem volt puszta díszítés, minden motívumnak megvolt a maga jelentése. A szerelmi szívet keretező hullámvonal az élet fent-lent-jét, az örök változást jelenti.

Festés aranyozás
Természetesen bármilyen más mintát is használhatunk, vagy írhatunk rá szerelmes üzenetet is. Ha elkészült a díszítés, és megszáradt, jöhet az egész felület lefestése akril vagy dekor festékkel. A festék száradása utána arany vagy antik pasztával emelhetjük ki a domború részeket. Az elkészült szív hátuljára ragaszthatunk akasztót, de írhatunk is rá, akár egy képeslapra.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop