Hangulatos világítás

Az intelligens otthonokban használt épületautomatika számtalan lehetőséget kínál a kapcsolások területén, kezdve a klasszikus fel/le kapcsolás vagy mozgás általi világításvezérlés mellett a fényerő változtatásán (dimmelés) át egészen a ledszalagok RGB vagy RGBW szabályozásáig. Ám akkor sem kell kétségbe esnünk, ha minderre nem telik nekünk, mert az új fejlesztésű apró és olcsó kütyük, jeladók, távirányítók éppoly kényelmessé és hangulatossá tehetik otthonunkat.

ORAC

Egyforma vagy különböző
Manapság mind ritkább, hogy a lakberendezőktől munkájuk során egy azon lámpacsaládból kérik megoldani a világítást, sokkal jellemzőbb a különböző hangulatú, stílusú, színű lámpatestek összehangolása iránti igény. Függetlenül azonban attól, hogy lámpacsaládban vagy különböző világítótestekben gondolkodunk, mindenképp érdemes pontszerű fényeinket vonalmentiekkel is kiegészíteni, amelyek lehetnek magányos, rövidebb fénycsíkok, vagy vonalmentén elszórt rövidebb szakaszok, illetve hosszú, összefüggő szakaszok is.

VERDOM-LOXONE

Jól átgondolt világítás
A világítás kivitelezése sok fúrással, faragással, véséssel és visszajavítással jár, így feltétlenül kérjük ki tervező segítségét, ha úgy érezzük, hogy kevés a fény, vagy nem eléggé összetett a világítás otthonunkban.

DULUX

DIY megoldások
Akár új, akár régi lámpákat használunk otthonunkban, gondolkodjunk abban, hogyan tudjuk ezeket saját kezűleg átalakítani enteriőrjeinkhez. Kaphatnak különleges izzót, fújással vagy festéssel új színt vagy akár színes, mintás textilkábelt is.

KHROMA

Stílusok és anyagok
Az indusztriál, a természetes, a klasszikus, a vintage vagy a minimál stílus egyaránt divatos, de még felkapottabb, ha ezeket a stílusokat vegyítjük, illetve, ha újrahasznosítunk, értéket mentünk, tárgyakat menekítünk át az előző századokból. Mint ahogy az is trendi, hogy természetes és mesterséges anyagok kombinációiból összeállított lámpákkal fűszerezzük meg otthonainkat, legyenek azok fából, fémből, üvegből, plexiből, gyékényből, textilből, papírból, betonból vagy műanyagból.

ARTE

Szoborszerű fénytestek
A fényekkel nem csak azt kívánjuk elérni egy-egy enteriőrben, hogy lássunk, sokak számára az is fontos, hogy egyúttal dekoráljunk is vele. Ha mindemellett maga a lámpatest vagy az izzó is tetszetős, hangsúlyos, mintegy szoborszerű, akkor duplán fókuszt teremthetünk, függetlenül attól, hogy ezek apróbb falikarok, asztali lámpák vagy nagyobb csillárok, állólámpák.

ORAC

Résfények mindenhol
Függően attól, hogy vízszintes felületekbe süllyesztjük, marjuk be a ledcsíkokat, vagy egymás elé helyezett függőleges felületek mögé rejtjük, egészen más hatásokat érhetünk el. Míg előbbi megoldás a földtől ellebegtetett hatást eredményez, addig az utóbbi hozzánk hozza közelebb a tárgyakat, a kettő kombinálásával pedig fényben úszó síkokat, tárgyakat, éteri hangulatot kölcsönözhetünk egy-egy térnek.

ARTE X MOOOI

Apró részletek
A hangulatfények, résfények, színváltós fények, különleges lámpatestek és izzók sok otthont tettek már barátságossá. Tervezéstől függően vagy megnyugtató, békés vagy kimondottan izgalmas, de összességében mindenképpen otthonos összhatást eredményeznek.

HEPHAISTOS

TOP 5 TREND

 • Intelligens vezérlés esetén a fényértékek alapján akár azt is megadhatjuk a rendszer számára, hogy ahogy a Nap megy lefelé, és csökken a kültéri fény, úgy a világítási körökbe fokozatosan növelje a fényértéket.
 • Az egyre több helyen kapható okosizzókat akár telefonról is működtethetjük. A hagyományos lámpákra helyezett jeladó segítségével a direktbe kötött lámpákat helyi kapcsoló nélkül is üzemeltethetjük.
 • Divatosak a puha fényt adó, műtermi vakukat imitáló állólámpák.
 • Általános világításnak a csillár vagy ufólámpa helyett a mennyezetre tervezhetünk különleges alakú, dimmelhető álmennyezetet vagy világító fóliát, tehetünk színes lámpákat, szpotokkal, illetve vonalmenti, süllyesztett lámpákat is elhelyezhetünk szpotokkal kombinálva.
 • Az izzók folyamatos fejlődésen mennek keresztül. Nemcsak hogy formáik, színük, felületeik válnak egyre izgalmasabbá, de már az izzószálak is szavakat formálhatnak, sőt, a fényforrások újrahasznosított anyagból is készülhetnek!

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop