Egyszerű víztakarékossági tippek, otthonra

Nem is gondolnánk, mennyire egyszerű havi több ezer forintot spórolni a vízszámlán. Ismerjünk meg néhány egyszerű és érdekes megoldást az otthoni víztakarékosságra!

egyszeruviztakarekossagitippekotthonra 720

A vízzel nemcsak a környezetünk védelme, hanem a pénztárcánk miatt is érdemes spórolni. Otthonunkban néhány egyszerű termék használatával több köbméter vizet is megtakaríthatunk havonta, amely éves szinten átlagosan 15 000 Ft megtakarítást eredményezhet. Három egyszerű és nagyszerű módja a víztakarékosságnak!

1. Víztakarékos perlátor, vízrendező
Gondoljunk bele, hogy mennyi víz folyik el teljesen feleslegesen kézmosáshoz, kézi mosogatáshoz, holott a felhasznált víz töredéke is elegendő volna. Egy átlagos csapon keresztül 8 liter víz folyik át percenként, a csap végén található perlátor cseréjével azonban ez akár 2 literre is lecsökkenthető. A csere mindössze 1 percet vesz igénybe.

2. Víztakarékos zuhanyfej
Különböző technológiai megoldásokkal felgyorsítják, majd porlasztják a vizet, ily módon a zuhanyzási élmény csökkenése nélkül és jelentős vízmegtakarítással élvezhető a zuhanyozás. A víztakarékos zuhanyfejek 10 liter víz helyett csak 6-7 liter vizet „fogyasztanak” percenként.

3. Víztakarékos vécétartály kézmosóval
Ezzel az ötletes tartállyal a vécéhasználat utáni kézmosás vizét teljes egészében újrahasználhatjuk. A kézmosáskor használt víz ugyanis a vécétartályba kerül, nem pedig a csatornába. Praktikus megoldás lehet azok számára is, akiknél hiányzik a vécéhelyiségből a kézmosó. Nem kell falat verni, csempézni, csupán a vécétartály cseréjével megoldható a probléma.

További víztakarékos termékek: http://www.zoldpolc.hu/1016-viztakarekossag/


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop