Stílus az otthonunkban

Megvásároltuk új lakásunkat vagy felépült új házunk, és ott állunk az üres szobák valamelyikében. Egy új édes gonddal találkozunk: hogyan rendezzük be otthonunkat – Vannak, akik olyan szerencsés helyzetűek, hogy ezt is szakemberre bízhatják. Ebben az esetben is több elmélyült beszélgetésre van szükség, amely során átadjuk gondolatainkat, elképzeléseinket, érzéseinket, magánéleti szokásainkat a szakembernek, aki ezek után megoldja a feladatot. Többen vannak azok, akiknek ezt egyedül kell megoldaniuk, ebben az esetben saját magunkkal kell beszélgetnünk (ha családban élünk, akkor ez többes számban értendő). Milyen anyagok, színek, formák között éreznénk jól magunkat, milyen stílus áll közel hozzánk – Minél többen laknak egy fedél alatt, annál színesebb lesz az elvárások listája.

 

 

Mediterrán

 

 

Jellemzői a belső térben szokatlan anyagok használata: kovácsoltvas, egzotikus fa, sok-sok növény, a padlóburkolatoknál kő, tégla vagy kerámia jelenléte.

 

Minden családban van valaki, aki a stílus kiválasztásában a fő szerepet kapja, de ez felelősséggel is jár. Figyeljünk a többiekre, egy kis szabadságot ők is kapjanak, legalább a saját kis területükön (dolgozószoba, gyerekszoba). A berendezési tárgyak kiválasztásában ma már szerencsés helyzetben vagyunk, minden kapható, vagy egyedileg kivitelezhető, bármilyen stílus mellett döntünk.

 

Klasszikus

Követi a régi mintákat, őrzi a tradíciókat. Jellemzői a nemzedékről nemzedékre örökölt tárgyak, antik bútorok, festmények, relikviák világa. Ez a stílus újra és újra reneszánszát éli, így megnőtt a kereslet az eredetit utánzó, de annál lényegesen olcsóbb bútormásolatok iránt is. A lakásokat hosszú távra berendezőknek ajánljuk.

Skandináv

Az északi népek egyszerűsége és nemes vonalakra való törekvése jellemzi. Itt az elsődlegességet az anyag játssza. Fő szerepet kap a natúr fa és textília. A visszafogott, kiegyensúlyozott, nyugodt életforma jellemzője.

Egzotikus

Lényeg, hogy ránk nem jellemző, szokatlan, ritka japán, kínai, indonéz vagy egyéb, nem elterjedt, távoli kultúrát próbál meghonosítani. Ezt a stílust a különlegességek iránt vonzódók választják.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop