Üveg nélkül a falnál véget érne a lakás

A természetes üveg az obszidián, tektit, szurokkő, Földünk izzó belsejéből feltüremlett olvadékból lehűlt és megszilárdult üvegrög. Kémiai összetétele a mai, egyszerű üvegeinkéhez hasonló. Utánzásának egyik legrégibb leírása egy 4000 éves ékírásos agyagtáblán maradt fenn, a táblák mellett üveggyöngyöket, mitikus idolokat, és állatfejeket ábrázoló üvegleleteket is találtak (British Múzeum, London). A szöveg kémiailag és technikailag is igen fejlett üvegkultúráról tanúskodik.

 

 

 

 

 

sban legkorábban falnyílásokban befalazva, majd jóval később ablakként ólomkeretek közé helyezett üvegpogácsákkal találkozunk. Századunkban az üveg új korszakába lépett, és nélkülözhetetlen eleme lett környezetünknek, lakásunknak is. – Üveg nélkül a falnál véget érne a világ. – Ezt a fejlődést elősegítette a nagyfokú technika, technológia, és nem utolsósorban az inspiráló igény is. Közismert az üveg meghatározó szerepe, és jelentősége a korszerű építészetben, a külső és a belső térben.

 

Az üveg biztosította fény, az átláthatóság, a térhatás, a téralakítás szempontjából a legfontosabb belsőépítészeti és hangulatmeghatározó tényező a szakemberek kezében.

 

Összeállításunkban a lakásban történő üveg alkalmazásáról mutatunk be megoldásokat, majd néhány üvegből, és üveg alkalmazásával készült, a legújabb formaalakítási törekvéseket képviselő bútort ismertetünk. Tervezőik a nemzetközi mezőnyben ismert és elismert designerek, munkáik a nagy nemzetközi kiállításokon való bemutatás után kerültek kereskedelmi forgalomba.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop