Rumos gombaleves

rumosgombaleves 720 – 50 dkg csiperke
– 1 fej vöröshagyma
– 1,5 liter zöldség alaplé
– 2 dl tejszín
– 1 dl rum
– só, a tálaláshoz édesburgonyachips vagy burgonychips

A gombákat megmossuk, szárazra töröljük, feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajon a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, ráöntjük a rumot, majd a húslevest, és 30 percig lefedve főzzük. Ekkor botmixerrel krémesre turmixoljuk, hozzáöntjük a tejszínt, és újra felforraljuk. Ha szükséges, ízesítjük. Tálalásnál frissen őrölt borssal megszórjuk, önthetünk rá egy kis tökmagolajat is, és megszórhatjuk burgonyachipsszel.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop