Sült bébicsirke rumos gombával és tepsis burgonyával

Középpontban a kályha
Pikáns ízek az ünnepi asztalra
Mesék a tornácos házból

sultbebicsirkerumosgombaval 720 Hozzávalók 4 személy részére:
– 4 bébicsirke
– 4 gerezd fokhagyma
– 4 nagyobb burgonya
– 50 dkg csiperke gomba
– 1 kisebb fej vöröshagyma
– 1 dl barna rum
-só, bors, olívaolaj

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük. A húsokat megmossuk, szárazra töröljük és besózzuk, fokhagymával bedörzsöljük. A burgonyát meghámozzuk és fél centis szeletekre vágjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a burgonyát, enyhén megsózzuk, kakukkfüvet teszünk rá, majd ráhelyezzük a csirkéket. Alufóliával lefedjük az egészet, és 30 percig sütjük az előmelegített sütőben. Ekkor levesszük az alufóliát, és további 20 percig sütjük, hogy a hús szépen megpiruljon. A gombákat megmossuk, szárazra töröljük, feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, ráöntjük a rumot, megsózzuk, és 10 percig gyakori keverés mellett készre sütjük. Tálalásnál a csirke mellé kerül a burgonya és a rumos gomba.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop