Retró, szerelem, Balaton

A kezdetben csak víkendháznak vásárolt épület lassanként a téli időtöltések színterévé is vált, mi több, a kreatív tulajdonos második otthona lett. Mert ahogy egy felújítást nem csak elszenvedni lehet, úgy egy ház alkotó energiánk legjobb színterévé is válhat! Csak élvezni kell minden percét, és kiélni benne színes álmainkat, legszebb emlékeinket…

retro szerelem balaton 720

A főváros és Balaton között ingázó vendéglátómmal, Viktorral a befagyott téli tavat csodáljuk a szóban forgó ház erkélyéről, miközben arról faggatom, miként látott fantáziát a lepukkant épületben, és miért választotta éppen ezt mint helyszínt.

– Kezdjük azzal, hogy a Balaton nekem a nyugalom szigete! Itt tudunk teljesen kikapcsolni, és imádjuk ezt a környezetet…
Mivel vidéken nőttem fel, és Budapesten működik a cégem, fontos volt a gyors megközelíthetőség. Balatonfűzfőt az egyik barátom által fedeztem fel, nagyon szimpatikus, nyugodt kis település, rengeteg kedves emberrel, közel Veszprémhez, Balatonalmádihoz. Amikor párommal megtaláltuk ezt a házat, nagyon romos állapotban volt, ennek ellenére első látásra beleszerettem. Barátaink le akartak beszélni róla, de én hittem a benne rejlő lehetőségekben. Nos, azt hiszem, sikerült megtalálni, és felszínre hozni ezeket a rejtett kincseket.

– Mesélnél az átalakításról: falakat bontottatok-e, helyiségeket, burkolatot cseréltetek-e, s meddig tartott a munka?
– Szinte mindenhez hozzá kellett nyúlni, de csak egyetlen falat bontottunk ki, megtartva az eredeti struktúrát. Az elektromos hálózat, vízvezetékek, nyílászárók, burkolatok mind kicserélődtek, mindez rekord idő alatt! A februári adásvétel után április végén kezdtük a munkát azzal a tervvel, hogy a június végi születésnapomra elkészüljön. Nos, ez lényegében sikerült, persze a finomítások még egy évig eltartottak, és szerintem ennek nem is lesz vége. Ugyanis nagyon szeretünk ehhez a házhoz folytonosan hozzáadni.

– Essék néhány szó a bútorokról és a hozzájuk kötődő gyűjtőszenvedélyedről! Mely darabok és stílusok a kedvenceid, hol szerzed be és mi a keresés szempontja?
– Fontos volt az enteriőrök kialakításában, hogy a retró, a kényelem és a praktikum kombinációja valósuljon meg. Olyan világot akartunk kialakítani, ami tényleg a kortalan balatoni hangulatot idézi. Imádom a nosztalgikus dolgokat, talán kissé már túlzásba is viszem a régi tárgyak vásárlását, de ezek felújítva sokkal többet adnak, mint új társaik. Nos, e házba az online apróhirdetéseken találtunk rengeteg olyan bútort, amelyeket gondosan restauráltattunk. Mellettük jól mutat egy-egy új darab is, mint a konyha, a kanapé és az ágyak. Egyik kedvencem a nagyi kredence, amelyet 18 000 forintért vásároltam az interneten. Egyik meghatározó eleme lett otthonunknak. A kiegészítők is mind-mind családi emlék nagyszüleimtől, évek óta a padláson porosodtak, most pedig az emléküket őrzik.

– Hogyan változtatta meg a szokásaidat, életed ritmusát ez a ház, mit szólnak hozzá a vendégek, barátok?
– Teljes mértékben ezt a házat tekintjük otthonunknak, annak ellenére, hogy Budapesten élünk és dolgozunk. Amint tehetjük, azonnal lejövünk, sok barátunk is velünk tart, hiszen a ház akár hat embernek is nagyon kényelmes. Szeretjük a kertet, tavasztól már csodálatos látványt nyújt. Addig is ezeken a hideg februári estéken a kültéri szauna biztosít igazán kellemes alkalmat a relaxációra, hogy jó hangulatban múljon a tél…


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop