Felkészülés két generációra

A Budapestre költöző házaspár a modern városi életvitelben is szerette volna megőrizni generációkon át megvalósuló családi összetartozását, ezért egy társasház teljes szintjén alakította ki új életük helyszínét.

felkeszulesketgeneraciora 720

A fiatalos házaspár egyetemista lányukkal Budapest XI. kerületének egyik legszebb részén vásárolta meg új lakását, amely egyúttal életmódváltást is jelentett a családnak. A munkahely gyalogtávolságra került, az egyetem nagyon könnyen megközelíthető, a korábbi ingázás helyett jut idő egymásra, színházra, mozira, olvasásra.

A társasház egy teljes szintjén elhelyezkedő – eredetileg két különálló lakásnak tervezett –, de már az építés során egybenyitott lakás ritkaság volt az ingatlanpiacon, így a napos, teraszos ingatlan ideális választás volt, még azzal együtt is, hogy a burkolatok, beltéri ajtók, fürdőszobák komplett felújítást igényeltek. S ha már mindezek cseréje indokolt volt, úgy döntöttek, hogy lakberendezői segítséget kérnek a terek újraformálására, átalakítására. A komplett berendezés megtervezésével bennünket, a Think & Design Tervezőirodát bízták meg, és szerencsésnek mondható, hogy mind a tervezésre, kivitelezésre, mind pedig a pontos és precíz megvalósításhoz elegendő időt kaptunk. Mindez az esztétikai és műszaki kritériumok vonatkozásában garantálta a magas színvonalat az anyagválasztás, a megmunkálás és beépítés tekintetében is. A konyha-nappali és az előszoba válaszfalainak áthelyezésével a konyha nagyobb teret, az előtér-közlekedő rész praktikusabb funkciót kapott, az egyetemista lánynak pedig lehetővé vált egy önálló lakrész kialakítása. Már a tervezés kezdeti szakaszában az olasz trendeket követő dizájn mellett tették le a voksukat a megrendelők. A minőségi diófafurnér és a világos festett bútorok kombinációja különböző felületekkel, finom, nyomott mintás vagy lágyan rajzolatos tapétahátterekkel következetesen megjelenik a lakásban. A nappali különböző méretű taupe színű bőr innovatív, relax rendszerrel ellátott kanapéi és fotellé alakítható puffja a megfelelően magas háttámlának és nem túl nagy beülési mélységnek köszönhetően tökéletes kényelmet nyújt esti családi beszélgetésekhez, vendégmarasztaló délutáni baráti programokhoz is.

Az egyetemista lány lakrésze szintén a fa-fafurnérfestett kombinációra épül, azzal a különbséggel, hogy itt az enyhén szürkített tölgyfa és bézs helyett fehér festett frontokkal és polcokkal készültek a bútorok, amelyben a kiegészítő szín a halványlila és a padlizsán is megjelent.
 A világítást minden helyiségben úgy alakítottuk ki, hogy ha a lakók fényárt szeretnének vagy hangulatvilágításra vágynak, mindekettő megoldható legyen, de a függesztékek és csillárok fényerőszabályozója további hangulatformálásra is lehetőséget ad.

  

A tervezés folyamata a megbízók életvitelének, stílusának fi gyelembevételével a néhány funkciót felvázoló, szabad, önkéntelen vonal megrajzolásától a gondolatok, asszociációk ábrázolásán át a részletek megtervezéséig terjed. Partnerkapcsolataink garantálják, hogy a megvalósításban első osztályú beszállítók és szakemberek vegyenek részt. ikonikus, modern darabokat, színeket és textúrákat. A természetes kő, fa, fém gyakran előfordulnak enteriőrjeiben is.

felkeszulesketgeneraciora portre

Eperjesi Zsuzsanna
Kovács-Lele Mónika

interior designer/lakberendezők 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop