Hozzávalók:40 dkg sörretek, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 2 ág kakukkfű, csipetnyi szerecsendió, 1 db zöldségleveskocka, 1 evőkanál liszt, fél maréknyi aprótészta, só, darált bors, 1 csokor petrezselyem-zöldje, 1 gerezd fokhagyma.
zékban forrósítsuk fel az olívaolajat, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát, forrósítsuk fél percig, utána tegyük hozzá a felkockázott sárgarépát és a meghámozott, kockára vágott retket is. Dobjuk rá a kakukkfű ágat, fűszerezzük szerecsendióval, kevéske darált borssal. Ízesítsük sóval és a leveskockával. Közepes lángon fedővel lefedve pároljuk öt percig, majd szórjuk meg liszttel, keverjük össze és öntsük fel másfél-két liternyi vízzel. Főzzük negyed órán keresztül, majd tegyük bele az apró levestésztát is. További öt perc főzés után keverjük hozzá az összevágott petrezselyemzöldjét, majd forrón tálaljuk leveses tálakba. Tetejét bőven szórjuk meg összevágott metélőhagymával. Levesünket pár evőkanál tejszínnel vagy tejföllel tehetjük krémesebbé.
Hozzászólások