Rebarbarás kosárkák

Hozzávalók:Tésztához: 20 dkg liszt, 5 dkg darált mandula, 15 dkg vaj, 1 csipetnyi só, fél csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál porcukor.Töltelékhez: 70 dkg rebarbara, 20 dkg cukor, 1 db vaníliarúd, félpohárnyi darált dió.

 

 

Tegyük a lisztet, darált mandulát, vaníliás cukrot és a csipetnyi sót egy tálba, majd szeleteljük rá a jéghideg vajat. Gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze, hogy ne olvadjon meg a vaj. Öntsünk rá 5-6 evőkanálnyi hideg vizet, gyúrjuk össze (nem baj, ha a tésztában maradnak kisebb vajdarabkák). Tegyük egy kistányéron fél órára a hűtőbe.

 

Míg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket. Vágjuk másfél centis darabokra a rebarbaraszárat, és öntsük egy nagy serpenyőbe. Szórjuk rá a cukrot, tegyük hozzá a félbevágott vaníliababot, majd állandó keverés mellett addig pároljuk, míg szaftos lesz. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni.
Nyújtsuk ki az omlós tésztát három milliméter vastagságúra egy liszttel meghintett deszkán, majd széles szájú bögrével szúrjuk ki. Béleljünk ki a kiszúrt tésztákkal vajjal kikent muffin sütőformákat, majd töltsük meg a megpárolt rebarbarával. A tészta széleit csipkedjük össze, szórjunk rá darált diót, és tegyük előmelegített sütőbe, 150 oC fokon 20-25 perc alatt süssük pirosra.
A még meleg sütemény tetejére kanalazhatunk vaníliafagylaltot.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop