Régi ház felújítása

Hörmann növekedés, új termékek szeptembertől
Átadták az Év Háza 2020 díjakat
Új tematikus portál tetőépítőknek

A családi ház nyújtotta örömök mellett természeten különböző feladatai is vannak a lakástulajdonosnak, így az évente szükséges rendszeres karbantartás, majd az elkerülhetetlen felújítás, különösen, ha régi építésűről van szó.


Hova kerül a fürdőszoba? Sok régi épületben eredetileg nem volt fürdőszoba, ezért felújításkor az egyik legfontosabb teendő ennek kialakítása. A legtöbben az előszobából választanak le egy kisebb fürdőhelyiséget, ami elsőre talán jó ötletnek tűnik, de az őszi/téli időszakban a hideg miatt nem olyan kényelmes. Érdemesebb a fürdőszobát az épület belsejébe helyezni, és egész évben élvezni a kényelmet (és a meleget).

Kellemes belső lakóklíma. A régi épületek túlnyomórészt szigeteletlenek, pedig a hőszigetelés nagyon fontos, különösen, ha a házat nemcsak tavasszal és nyáron (pl. nyaralók), hanem a hidegebb évszakokban is használni kívánják. A homlokzatok hőszigetelése magától értetődő, emellett lehetőség szerint az aljzatot is szigetelni kell. Hálás lesz az ember egy ilyen döntésért, különösen a hideg téli évszakban.

Elektromos vezetékek. A régi házakban az elektromos hálózat állapota csere után kiált. Az elektromos vezetékeket ki kell cserélni nagyobb terhelhetőségűekre, és új, elegendő számú csatlakozási pontot kell kiépíteni. Manapság ugyanis számtalan áramról működő eszközt használunk, ezért a felújítás előtt gondoljuk végig aprólékosan, hogy egy-egy helyiségbe hol és milyen tevékenységet folytatunk majd (tévésarok, internetes dolgozósarok, zenehallgatás, konyhai gépek stb. eszerint kell kijelölni az aljzatok helyét és számát. Ezzel elkerülhetjük, hogy szobáink tele legyenek hosszabbító kábelekkel.

Tervezzünk előre, jó előre! Egy régi ház valóban öreg ház, ezért ne legyenek illúzióink, számtalan nem várt helyzettel szembesülünk a felújítás során, és minél kevesebb ilyen helyzet lep meg bennünket, annál jobb mind a nyugalmunk, mind a pénztárcánk szempontjából.

További információkért olvass el cikkünket: https://otthontitkok.hu/regi-haz-felujitasa-nem-kell-megorulnunk-tole/

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop