Régi értékek új köntösben

Tervezőként mindig hálás feladat úgy alkotni valami újat, modernet, hogy eközben a múlt értékei is életre kelnek. A jó adottságú, múlt század eleji ház egyszobás lakásából a mai igények szerinti kétszobás otthon született, amelynek ékkövei a már évtizedek óta pusztuló, de megmentett eredeti, gyönyörű díszítőelemek lettek.

regiertekekujkontosben 720

A múlt század eleji polgári házak lakásaiban a térfelosztás többnyire nem a mai életvitelhez és lakberendezési igényekhez igazodik, ezért az alaprajzhoz szinte mindig hozzá kell nyúlni. A 73 négyzetméteres ingatlan alaprajza jó kiindulópontot kínált ahhoz, hogy az eredeti egy hálószobással szemben meg tudjuk valósítani a két hálószobás elrendezést. Ezekben a régi építésű lakásokban gyakran alkalmazott megoldás, hogy a konyhából szoba lesz, amennyiben az alaprajzi elrendezés ezt lehetővé teszi. Ebben az esetben is ez történt, a viszonylag nagy előtérbe pedig bekerült a konyha, amellyel mindenképpen egy funkcionálisan értékesebb, jobban kihasználható elrendezés jött létre. A fürdőszobát is át kellett tervezni, mivel az eredeti állapot nem felelt meg a mai elvárásoknak. Egy elegáns, polgári lakás megalkotása volt a terv, ezért mindenképpen meg kellett oldani, hogy mindent elrejtsünk, ami egy szép fürdőbe nem való (kazán, takarítószerek, mosógép stb.). A kamrából külön vécé lett, ezzel is megnövelve a lakás komfortfokozatát.

A környezetnek és a lakás eredeti hangulatának, stílusának megfelelően elegáns, klasszikus hangulatú enteriőrt terveztünk. Fontosnak tartottuk, hogy ahol lehetett, megmentsük az eredeti gipsz díszítőelemeket és belső nyílászárókat, hiszen ezek adják a lakásnak azt a pluszt, amit ma már sajnos nagyon kevés helyütt látni. A teljes felújításos munkáknál – legyen az lakberendezés vagy home staging –, már megszokott módon minden munkafolyamathoz elkészítettük a terveket, amelyekből a kivitelező dolgozni tudott, hiszen egy ilyen mértékű felújítást nem is lehet tervek nélkül megvalósítani. Gyakorlatilag semmi nem maradt a helyén, a tervezett berendezéshez pedig pontosan kell igazodnia minden gépészeti és elektromos kiállásnak. A tulajdonos részére ún. Mood boardot készítettünk, amely alapján el tudta képzelni a végeredményt, a stílust, hangulatot, összképet. Összeállítottuk a beszerzendő anyagok, bútorok stb. listáját, minden mesterrel folyamatosan egyeztettünk a felújítás során. Ahogy a régi építésű házakban megszokhattuk, itt is előjöttek a váratlan problémák, de szerencsére kreatív tervezéssel és kivitelezőkkel ezeket is sikerült jól megoldani.

  

Az eladó lakások értékét úgy növeljük meg, hogy az a vevők álomotthona legyen, és megbízóink számára is a legjobban megtérüljön. Más elvek mentén szívesen tervezünk magáncélra is, mindig szépet, értékeset alkotva. Ez inspirál bennünket nap mint nap.

regiertekekujkontosben portre

RennaHome


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop