Lakberendezési trendek 2021-ben

Év háza-pályázat 2019
Válságtanácskozás az építőanyag-kereskedőkkel
Átadták a Néprajzi Múzeum épületét

A járványhelyzet arra kényszerített bennünket, hogy több időt töltsünk otthonunkban. A hálószobából sokak számára hirtelen iroda, a nappaliból pedig tárgyaló lett. Nézzük csak, hogyan befolyásolták ezek a változások a lakberendezési trendeket, és mit tudunk hasznosítani belőlük az új esztendőben?

lakberendezesitrendek2021ben 720

A Bonami webáruház csapata a home & living márka egy hűséges rajongóját kérte fel, hogy segítségével körbejárjuk a témát és inspirációkat adjunk mindenki számára.

Otthon, mint biztonságos menedék
Most minden korábbinál jobban vágyunk a kényelemre és az otthon melegére. A puha takarók, plédek, szőnyegek és párnák biztonságérzetet adnak nekünk. Emellett olyan bútorokat választunk, amelyek menedéket nyújtanak és barátságosan átkarolnak bennünket.
Most értelemszerűen többet invesztálunk a lakberendezésbe. Kicsinosítjuk kertjeinket, teraszainkat és erkélyeinket. Tavasz óta szinte csak itt van lehetőségünk a friss levegőn pihenni és kiélni a kreativitásunkat, ezért megéri beruházni jobb minőségű kerti bútorokba és egyéb kültéri felszerelésekbe. Bár még korainak tűnhet, de ha időben elkezdjük a felkészülést a kerti szezonra, az egyfajta támpont is lehet a jelenlegi helyzetben, ami reményt ad számunkra a nehezebb napokon. Addig is vegyük körbe magunkat látványos szobanövényekkel, amelyek szintén barátságos, természetközeli hangulatot kölcsönöznek otthonunknak.

lakberendezesitrendek2021ben 1
„Staycation”, avagy otthoni nyaralás
Ha nem is jutunk el távoli tájakra egy ideig, a nyaralás hangulatát valamennyire otthon is megidézhetjük. A közösségi média felületeken is egyre népszerűbb az a trend, amikor a lakás belső tereiben egzotikus úticélok stílusa köszön vissza. Nem is csoda, hogy a 2020-as év egyik sokat használt hashtag-je a #staycation volt. Egyszerűen csak válasszunk ki egy úti célt! Varázsolhatunk a szobába japán hatást egy hagyományos futonnal és egy csésze zöld teával, amelyet kerámia teáskannából is felszolgálhatunk, de elrepülhetünk képzeletben Balira is, ha az egzotikus boho stílus áll hozzánk közelebb. Csak pár álomfogóra lesz szükségünk, függőágyra, természetes anyagokból készült kosarakra, színes szőnyegekre vagy egy mangófából készült asztalra, hogy látványos változást érjünk el a lakásban.

Világos fa, fenntarthatóság
A fa a melegség érzését kelti. Nem véletlen, hogy gyakori szereplő a skandináv ihletésű otthonokban is. A világos szín optikailag nagyítja a teret. Ha közel érezzük magunkhoz ezt a trendet, akkor feldobhatjuk a berendezést egy új komóddal, éjjeliszekrénnyel vagy egyéb natúr fa kiegészítővel a falakon vagy a plafonon, hogy visszaköszönjön ez a stílus!
Ha több fa bútort szeretnénk használni, de a környezetvédelem is fontos a számunkra, győződjünk meg arról, hogy az általunk kiszemelt termék FSC (The Forest Stewardship Council) tanúsítvánnyal rendelkezik! Ez azt jelenti, hogy a gyártáshoz használt fa helyére egy másikat ültettek, és a talaj számára is minden feltétel biztosított a regenerálódáshoz.

lakberendezesitrendek2021ben 2
Az elmúlt évben kénytelenek voltunk lassítani, és talán kicsit másképp gondolni a világra. Legalábbis ezt mutatják a kutatások, amelyek szerint az embereket a korábbinál sokkal jobban érdeklik a környezettudatos és fenntartható termékek. Inkább a kisebb helyi márkákat kedvelik, tudni akarják a megvásárolt darabok eredetét és azt, hogy milyen ökológiai lábnyomot hagynak maguk után.

Ebből az alapelvből kiindulva próbáljunk minél több természetes anyagot használni az otthonunkban!

Modern vintage
Mit is jelent pontosan a vintage kifejezés? A legegyszerűbben úgy határozhatjuk meg, mint egy stílust, amit az elmúlt 50-100 év inspirált. Magába foglalja azt is, amit előszeretettel hívunk retronak, de a vintage ezen felül egy bizonyos minőséget is jelent. Ez a minőség és varázs pedig évek múltán sem kopik, legyen szó a nagymama foteljéről vagy egy régi lemezjátszóról. A modern vintage stílus leginkább a régi és új darabok vegyítéséről szól. Ennek megfelelően nyugodtan megengedhetünk magunknak olyan érdekes kombinációkat, mint egy antik komód teljesen új, modern fogantyúkkal.

Absztrakt arcok
Biztosan feltűnt már az az új trend, amikor kézzel festett arcok jelennek meg a legkülönbözőbb berendezési tárgyakon: párnán, szőnyegen, plakáton, ágyneműhuzaton vagy edényen. Pont erre a művészi könnyedségre lehet most szükségünk az otthonunkban!

lakberendezesitrendek2021ben 3
Melyek lesznek 2021 színei?
Az év színe nem egy szigorú szabályrendszer, amit szolgai módon követni kell, ráadásul rengeteg szín közül válogathatunk. A világ legnagyobb festékgyártói tervezőkkel és építészekkel konzultálva választják ki őket. A Pantone 2021-re két színt választott: a szürkét és az élénk sárgát (Ultimate Gray, Illuminating). Ez a kontraszt szerintük a reményt szimbolizálja, egyfajta fényt az alagút végén. A gyönyörű színkombináció rendkívül kellemesen hat a szemre és a lélekre is. A Pantone jól megérezte, hogy az elmúlt év történései után elsősorban biztonságra és újrakezdésre vágyunk. A sárga már másodszor van porondon, a szürke számára pedig a mostani premier. Az Ultimate Grey különleges árnyalata stabilitást, békét és bölcsességet hoz a belső terekben. A Illuminating sárga árnyalat pedig a napsütésre és a mosolyra emlékeztet.

Bonami tipp: A belső térben mindkét szín modernnek és futurisztikusnak tűnik. Ha a szürke és a sárga kombinációja túl erős számunkra, akkor csak az egyik színt részesítsük előnyben, a másik pedig megjelenhet kiegészítésként a díszítésen, a párnákon, a szőnyegen.

További színkombinációkat és inspirációkat a Bonami.hu oldal összeállításából meríthetünk!

 
Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop