Púdertől az eperig

Modern és klasszikus, párban
Egy otthon mindenkiért
Monokróm színek harmóniája

Az új építésű, 85 négyzetméteres lakásban egy tágas amerikaikonyhás nappali, három hálószoba és két fürdőszoba berendezését bízták Petyerák Katalinra. A lakberendező kiélhette mindazt, amit a finom, érett nőiességről és a kislányos, játékos fantáziáról gondolt.

Amikor Csilla, a fiatal diplomás tulajdonos megkeresett a tervezéssel, hogy kislányával, a hétéves Lilivel új lakásba költöznek, rögtön olyan felületek, színek és árnyalatok ugrottak be, amelyek ezt a nőies ízlésvilágot leképezték. Elképzelésünk az új lakásról már az első megbeszéléseknél egymásra talált. Mivel az épület éppen olyan készültségi fokon állt, hogy lehetett még egy kicsit változtatni a falakon is, éltünk a lehetőséggel, megszüntetve a nappali és az előszoba közötti ajtót, sokkal szebb terek alakultak ki. Megválaszthattuk a burkolatokat is, Csilla azonban nagyon meglepődött, amikor egy sötét árnyalatú lapato padlóburkolatot ajánlottam. Mellé téve a mindkettőnk által favorizált világosszürke és rózsaszín árnyalatokat, rögtön nyilvánvalóvá vált számára is, hogy sokkal jobban érvényesülnek egy sötétebb háttér mellett. Megtisztelve bizalmával, elfogadta a javaslatomat, és amikor néhány hónappal a költözés után meglátogattam őket, örömmel konstatáltam, hogy imádják a padlót. Az anyagokat ugyanis sohasem szabad önmagukban vizsgálni, mindig az összhatást kell nézni, és ezért is van, hogy a kocsim csomagtartója tele van anyagmintákkal. Szeretek mindent egymással összenézni, hogy biztos legyen a végeredmény.

A lakás mérete és jó elrendezése két ember számára ideális lakóteret biztosít, három hálószobával és két fürdőszobával rendelkezik. A felnőtt háló- és a mellette lévő fürdőszoba magán hordozza a lakás többi részének szín- és stílusvilágát. A másik fürdő természetesen gyerekfürdő lett, és az is egyértelmű volt, hogy az egyik szobát gyerekszobának alakítjuk ki, no, de mi legyen a harmadik funkciója? Felmerült, hogy nyissuk egybe a kettőt, legyen Lilinek tágas élettere, de erről a megoldásról lebeszéltem Csillát. Ahogy többet beszélgettünk, kiderült, hogy a nagymama sokszor besegít, és néha ott is alszik majd, másrészt a jövőre nézve nem rossz, ha van egy plusz szoba, aminek változhat a funkciója. Így a harmadik szoba amolyan gyerekjátszó lett, és helyet kapott benne egy ágyazható kanapé a nagymamának. Ezekben a terekben élénkebb, vidámabb színeket használtunk, de a rózsaszín árnyalatai itt is fellelhetők. Ahol csak lehetőség van rá, igyekszem mindenütt kialakítani egy háztartási helyiséget vagy legalább egy szekrényt, ahová el lehet rejteni a mosógépet, hogy ne a fürdőszobába kerüljön. Szerencsére itt is volt erre lehetőség. Ebben a lakásban abszolút kiélhettem mindazt, amit a finom, érett nőiességről és a kislányos, játékos fantáziáról gondoltam. Lehetőséget kaptam a púdertől az eperig, a krómtól a bársonyig összekombinálni minden olyat, amire más csak azt mondja: ez annyira csajos!

Hiszem, hogy a bennünket körbevevő környezet harmóniája energetizálja, segíti a benne lévők jobb közérzetét. Egy lakás funkcióit és látványelemeit úgy kell megkomponálni, hogy az kisebb változtatásokkal hosszú távon is ki tudják szolgálni a benne élőket.
perfectmatching portre
Petyerák Katalin
lakberendező

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop