Nagyvonalú terekben

Polgári lakás fiatalos miliőben
Ausztráliából hazatérve
Költözés délről északra

A fiatal pár péceli, minimál stílusú családi házát még csak alapozták, amikor Sverha Nikolett belsőépítésszel elkezdték az enteriőrök tervezését. A 160 négyzetméteres modern házban a koncepció hamar összeállt, ám a részleteket örömmel alakították át, amikor menet közben bővült a család.

A családalapítás előtt álló fiatal pár egy budai lakásból kezdte a családi ház építését Pécel új beépítésű domboldalán, a kivitelezés csúszása miatt azonban nagy örömükre éppen három héttel a költözés után megérkezett a kisbaba is. A ház a terepviszonyokhoz igazodva belső szinteltolással készült, az utcafronti tömb kétszintes épületrészének földszintjén jutunk be a lakásba egy tágas előszobán át. Jobbra a privát rész található: egy zuhanyzós fürdő vécével, a szülői háló, amely kiegészül egy külön gardróbbal és egy babaszobával. Utóbbi egy hobbiszobából alakult át az építkezés folyamán, ugyanis a család előbb bővült, mint ahogy gondolták. Az emeleti részen két hálót és egy kádas fürdőszobát terveztünk, valamint egy gardróbszobát, a közlekedőről a nappalira letekintve szuper kilátás nyílik, összekapcsolva a két épületrészt. Ha majd a gyerekek nagyobbak lesznek, és biztonsággal tudják használni a lépcsőt, az emelet az ő birodalmuk lesz, addig a földszinten marad a babaszoba. Az emeleti fürdő érdekessége, hogy a kádat térben építettük be, így egy kényelmes zuhanyzó is helyet kapott benne.

A bejárattól balra, néhány lépcsőn át vezet az út a hatalmas, hatvan négyzetméteres közösségi részbe, ami nappali-konyha-étkező, valamint innen jutunk ki a teraszra. Érdekessége a ferde mennyezet és a hatalmas ablakok. A tágas, nagyvonalú tér tökéletesen kiszolgálja a tulajdonosok minden igényét, nincs szükség külön kamrahelyiségre sem, az egész falat betöltő konyhabútorban a gépek mellett nagy kamraszekrények is helyet kaptak. A bútor fogantyú nélküli kivitelben készült, magasfényű festett frontokkal, amelyet szépen hangsúlyoz az antracit pult. Az ajtók és fiókok érintésre nyílnak, csakúgy, mint a mosogatómedence alatt található szelektív hulladékgyűjtő. A hatalmas szigethez reggelizőrész is tartozik, így a kisebb étkezésekhez nem kell az étkezőben teríteni, amely bár szerves része a térnek, mégis kellő hangsúlyt kap a fa hatású burkolatnak köszönhetően. A konyhában a ferde mennyezet miatt a házra jellemző minimál stílushoz jól passzoló sínrendszeres lámpákat helyeztünk el, amit a fa felületek meleggé és otthonossá tesznek.

A legfontosabb, hogy a megrendelő sajátjának érezze az általam létrehozott életteret, amelyben a funkcionalitás és az ottlakók személyisége összhangban van, legyen szó otthonról, irodáról vagy üzlethelyiségről.

 

Sverha Nikolett
belsőépítész 

 

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop