Lofthangulat 48 négyzetméteren

Vendéglátónk szereti a szépséget, az izgalmas formákat, az egyedi megoldásokat maga körül. Kétség sem fért hozzá, hogy újonnan vásárolt belvárosi lakása átalakításához Olasz Enikőt kéri fel, aki egy igazi franciás, attraktív enteriőrt varázsolt számára.

Harmincas vendéglátónk egyedülálló hölgy, sokat utazik, és már nagyon vágyott arra, hogy valahol megállapodhasson. A belvárosi, régi bérházban kialakított 48 négyzetméteres lakás tökéletes helynek tűnt ehhez, hiszen könnyen megközelíthető, a főváros pulzálásában helyezkedik el, mégis csendes, intim és zárt a környezete. A ház udvara is lenyűgöző, dúsan zöld, gondozott kertje van, és egy hatalmas magnólia fa ágai lógnak be a körfolyosóra. Olasz Enikő vállalta el a cseppet sem könnyű feladatot, ugyanis a lakás olyannyira rossz állapotban volt, hogy az utolsó szögig mindent ki kellett cserélni vagy felújítani. „Régóta szerettem volna egy loft hangulatú lakást kialakítani, és ez a tér tökéletesen alkalmasnak tűnt erre, hiszen mindent átépíthettünk.” Az anyaghasználat igazán nagyvonalú. Nagyon sok üvegfelület jelenik meg, amely remek hátteret ad a szürkének és az ezüstszínnek, a szép textíliáknak, a glamouros kiegészítőknek. A térfelosztás annyiban egyedi, hogy a folyosóról a nappali-étkező-konyha egységébe jutunk, ahol egy üvegfallal leválasztott dolgozószobát is kialakított a tervező.

A lakás nemcsak loftos, de franciás stílusú is, amelyre jellemző, hogy az egyedi jelleg és elegancia találkozik a praktikus luxussal. A nappaliba egy impozáns kanapé került, hozzá illő fotellel és egy kisebb méretű szőnyeggel. Ha végignézünk a tereken, láthatjuk, hogy a lámpák, csillárok fontos elemek, kicsit decens az összkép, egyszerre visszafogott és extrém. A konyha kialakítása a süllyesztett bútorral jó döntés volt, a szürke és dió színű felületek könnyen tisztíthatóak. Ez a megoldás éppen megfelel annak, aki a 21. század modern, technokrata világában él, mégis otthonosságra, meghittségre vágyik. A hálószobába erős kék színt ültetett a lakberendező a tulajdonos kérésére. Ez a hölgy kedvenc színe, amely kifejezi lendületes, erős személyiségét, ugyanakkor ez a tónus megnyugtató is számára. Az ágy fölött elhelyezett dekoráció remek ötlet volt, archaizáló és modern egyszerre, a kortárs köntösbe öltöztetett tér klasszikus jellegére utal. Igazán szép a fürdőszoba is, az üveg, a fém, a kerámia igényes használata jól érvényesül. Láthatjuk: a sok apró részlet, a finom kidolgozottság és a könnyed térkezelés az, amitől egy otthon életre kel, grandiózus és nagyvonalú lesz. És ami külön öröm: Budapesti szívében helyezkedik el.

Hiszünk abban, hogy Budapest régi bérpalotáiba az egykori polgári lakások eredeti pompájának megőrzése mellett a mai kor elvárásainak megfelelő új életet tudunk vinni. Számunkra a lakásfelújítás nem pusztán műszaki kérdés, hanem örökös kihívás az eredeti értékek minél tökéletesebb megőrzésére. aszurkeeskekotvenarnyalata portre
Olasz Enikő,
Sándor Balázs

tervező, kivitelező

 


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop