Pesti klasszikus marokkói fűszerezéssel

Egy több éve külföldön élő család elegáns, egyúttal maximálisan élhető belvárosi otthonra vágyott. A klasszikus polgári stílus mellett a funkcionalitás, a frissesség és a tulajdonosok által kedvelt marokkói szín- és formavilág határozza meg a lakás hangulatát.

pestiklasszikusmarokk 720

A Budapest szívében található régi polgári lakás átalakításánál a lakók fő kívánsága az volt, hogy a belváros lüktető életében egy elegáns, meghitt otthon várja őket, ha Luxemburgból hazatérnek. A sokat utazó pár nagy rajongója a marokkói szín- és formavilágnak, ezért a klasszikus pesti polgári stílus mellett e motívumok köszönnek vissza a lakás minden részletében. A környékre jellemző, pezsgő utcai forgatagból belépve már maga az épület is rabul ejtő, amit a lakásba érve tovább fokoznak a tágas terek és az egyedi kiegészítők.

Az anno kopott, régi lakásban a felújítás a terek teljes újragondolásával kezdődött. A család és a barátok fogadására is alkalmas nappali, illetve a szülők és a gyerekek számára készült hálószobák megformálása új elosztást igényelt. A számos funkciót egyszerre lehetővé tevő helyiségeknél azonban fontos volt a tér megtartása, a szellős, friss elrendezés. A nagy belmagasságot olyan játékos megoldások tették barátságossá és szerethetővé, mint a mennyezeti síkhoz képest jóval alacsonyabb magasságban elhelyezett stukkók, vagy a fali burkolatok megszokottól eltérő beosztása, arányai.

A lakás színvilágában leginkább a háziasszony kedvenc színeihez, a türkizhez, lilához igazodik, amelyeket jól kiegészítenek a visszafogott tölgy színű padló, a halvány bézs fal, a türkiz mintás tapéták, a csempeburkolatok. Az autentikus marokkói lámpák, kiegészítők, burkolatok megvételét hosszú kutatómunka előzte meg, részben külföldről történt a beszerzésük. A kényelmes, kihúzható, egyedi kanapé, és gyerekek szobájában lévő ágy egy jó stílusérzékű kecskeméti kárpitos műhely munkája. A részletgazdag keleti motívumokat a letisztult színek és formák teszik hangsúlyossá, jól kiegészítve és megőrizve ezzel a lakás tágas, frissességet sugárzó enteriőrjét.

  

A tervezés azzal kezdődik, hogy képzeletben magam is beköltözöm a lakásba, és átélem a leendő lakók mindennapjait. Az ő szemükkel látva és átérezve a teret találom meg azokat a funkciókat, bútorokkal, kiegészítőkkel, színekkel, amelyek élhető és szerethető otthont varázsolnak számukra.

pestiklasszikusmarokk portre

Deák Julianna

lakberendező

 


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop