Számítson a legjobbra!

Legyen szó egyedülálló hatékonyságról és hőkomfortról, a létező legegyszerűbb kivitelezésről, elegáns és egyből kész, változatos és választható megjelenésről, s még egy csomó előnyös tulajdonságról – addicionális hangszigetelés, tisztíthatóság, festhetőség –, a legjobbra számíthatunk. Annyi bizonyos, hogy az Isotex panelek véglegesen, egy életre megoldják hőszigetelési problémáinkat, és senkit sem kell a káros mellékhatásokról kérdezni, mert azok nincsenek.

szamitsonalegjobbra 720

Nagyon lényeges, hogy a 12 mm vastag, gyárilag előre tapétázott anyag maga a hőszigetelő rendszer: a kész, azonnal használatba vehető termék, azaz nem pusztán egy jó hőszigetelési mutatókkal bíró alapanyag. Nem kell hozzá párnafa, tartószerkezet, külön burkolat stb., ami mögé el kell rejteni. Ezért hatását is csillapítatlanul, közvetlenül felénk fejti ki.
Cikkünk célja, hogy rámutasson arra a kevésbé ismert tényre, hogy tetőterekben is alkalmazhatók az Isotex lapok, sőt, használatuk megkerülhetetlen, amennyiben tényleges eredményt szeretnénk elérni. Miért? Számos alternatív hőszigetelési eljárás szóba sem jöhet tetőtérben, mert ferde síkra és plafonra nem rakható, vagy ha elvileg rakható is lenne, az összsúlya miatt többnyire kockázatos (pl. gipszkartonos, OSB lapos tetőtér-kialakításoknál). Az Isotex lapok négyzetméterre eső súlya kb. 3,5 kg, amit ezeknek a felületeknek is el kell bírniuk.

A meleg levegő felfelé igyekszik, ezért a tetőtér elégtelen hőszigetelése esetén valószínűleg ott lép fel a lakás legnagyobb hővesztesége. Többszintes lakásoknál, ha van direkt átjárása a levegőnek (nyitott lépcsőház), akkor gyakran előfordul, hogy a földszinti vagy alsó szintek nem fűthetők fel rendesen, mert a tetőtérből kiszökik a meleg. Isotex burkolat esetén a lapok nagyon gyorsan felveszik a fűtött levegő hőmérsékletét, azt tartósan megtartják (még nagy hidegben történő alapos szellőztetés esetén is), és akadályozzák a meleg szökését. A plafonpanel tapétája alufólia bázisú, tehát még hőtükörként is működik, éppen ott, ahol a legnagyobb eséllyel távozna a meleg. A kivitelezés tetőtérben és bárhol másutt inkább dekorációs jellegű feladat, mintsem építőipari, még ha a felületek itt összetettebbek is, sokszor szabálytalan formájúak. A normál szobáknál is szinte mindig előforduló pontatlan kivitelezési jelenségek tetőtérben hatványozottan jelentkeznek, de tapasztalt kivitelezők gondoskodnak arról, hogy a burkolás kulturált legyen. Amennyiben a tetőtér nem túl osztott, egy ügyes kezű tulajdonosnak a saját kivitelezés sem jelent problémát.

isotex2
Az Isotex belső hőszigetelés 24 választható színű felületet ad, megspórolva a festés, tapétázás költségeit, éppen ezért az árak is állják a versenyt, a végeredmény pedig télen-nyáron 2-3 foknyi kedvező változás, ami hőérzetben ennél sokkal többnek hat.

Bemutatóterem: Budapest, XI. ker. Csurgói út 18/C Tel.: 70/ 335 3407 Nyitva tartás: H-CS 11-17 www.isotexlap.hu


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop