Pénztárcabarát garázsfödém-szigetelés

Szellőztetni szükséges, de mikor tegyük?
Akadálymentes szegélykialakítások
Talpalatnyi melegség – avagy padlófűtés az Uponortól

A háztulajdonosok – érthető okokból – törekszenek arra, hogy a lehető legalacsonyabb költségberuházással valósítsák meg házuk szigetelését. A kivitelezési munkák hatékonysága, költsége is meghatározza a megtérülést, és ismert, hogy a nagyobb tudású termékek beépítése általában egyszerűbb, így olcsóbb is.

Az URSA vállalat felismerte és körbejárta ezt a piaci igényt, és olyan szigetelési megoldást kínál a beruházók számára, amely nemcsak költséghatékony, de energiatakarékossá is teszi az épületet. Több szempontból is forradalmi újításnak számítanak az új – akár barkács szaktudással is installálható – URSA TECTONIC garázsfödém/műhelyfödém szigetelőtáblák. Az épületenergetikai követelmények fokozódásával, és az energiárak növekedésével egyre számottevőbben jelentkezik az épülettulajdonosok részéről a „mindent is szigeteljünk” igénye.

A földszinti lakótér alatti helyiségek – méretes garázs vagy pince, műhely vagy tároló – igazi energianyelők. Ennek az épületszerkezetnek a jól megválasztott hőszigetelésével nemcsak az „alap” hőszigetelési követelményeket lehet kielégíteni, de a teljes födémszerkezet akusztikai léghanggátlását is kedvezően tudjuk befolyásolni. A kivitelezői kapacitások hónapokra előre foglaltak, ezért a fejlesztéskor a beépítés egyszerűsítését tartottuk szem előtt, amely mostantól akár házilag is elvégezhető. Természetesen megfelelő szaktudás nélkül sok mindenhez nem szabad hozzáfogni, ám léteznek olyan DIY lehetőségek, amelyek egy ügyesebb kezű ember számára nem megugorhatatlan kihívást, hanem megoldást jelentenek.

Ilyen termék a kifejezetten alulról hűlő helyiségek mennyezetének szigetelésére életre hívott URSA TECTONIC „CEILING” (UPh/ Vv) fantázianevű üveggyapottábla, amellyel az URSA páratlan minőséget kínál a magyar és európai piacokra. A víztaszító felületű, nem éghető ásványgyapotlapok egyedülálló szigetelési és öntartó teljesítményüket éppen a szálak különleges gyűréssel létrehozott struktúrájának köszönhetik. Ezek a kiváló (0,036 W/mK) deklarált hővezetési tényezővel rendelkező táblák nemcsak kiváló hőszigetelők, de – éppen összetételük okán – remek hangszigetelő képességgel is rendelkeznek. A nagyon jó nyomószilárdságú ásványgyapottáblák alaktartása is kitűnő, ráadásul nincs hőtágulásuk, hő hatására nem zsugorodnak, és érzéketlenek a téli-nyári hőingadozásra.

S hogy miért is alkalmas „házilagos kisipari” kivitelezésre? Az URSA TECTONIC „CEILING” termék különlegessége, hogy csak ragasztással is felrögzíthető a szigetelendő mennyezetre, ezért nem kell dübelezni, nincs szükség drága, speciális fúróhegyre, különleges minőségű fúrókalapácsra, rendkívül egyszerűen, könnyen és gyorsan lehet vele dolgozni. További előnye, hogy a munkálatra szánt idő teljesen rugalmasan osztható be: ahogy a szabadidő engedi, olyan tempóban lehet haladni a garázsfödém szigetelésével. Kiemelendő még, hogy a ragasztóanyag négyzetméterenkénti költsége kedvezőbb, mint a speciális fém dübel 1 négyzetméterre vetítendő ára, így nemcsak a munkadíjon, de az anyagköltségen is megtakarítás érhető el. Az URSA TECTONIC „CEILING” tehát hosszú távon biztosít valóban megtérülő, egészségbarát és környezetbarát komfortot a háztulajdonosok számára.

URSA Salgótarján Zrt.
www.ursa.hu

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop