Energiatakarékosság és mindennapi higiénia

Nem rakhatsz tüzet polisztirol hasábokból
Hőszigetelés – kisebb és nagyobb látószögből
Trükkök a fuga egyszerű felújítására

A fürdőszobában eltöltött idő ma már több az egyszerű tisztálkodásnál. Egy hosszú, fárasztó nap után nemcsak a higiéniánkra figyelünk, közben relaxálhatunk, gondolkodhatunk és megszépülhetünk. A klímaváltozás, az energiaválság és a COVID-járvány árnyékában azonban joggal merül fel a kérdés, mennyire környezettudatosak és energiahatékonyak fürdőszobaberendezéseink. A több, mint 120 éves tapasztalattal rendelkező MOFÉM innovatív termékfejlesztései új lehetőségeket teremtenek e céljaink megvalósítására is.

Ez év januárjában ismét megrendezték a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítást, ahol a kiállító cégek évről-évre bemutatják termékeiket, valamint különböző enteriőröket, ahogyan ők elképzelnek egy-egy helyiséget, legyen az a mindennapi tisztálkodásra használt szoba, wellness, kerthelyiség vagy akár egy relaxációs tér.

Mofém: Pilar

Az idei kiállítás fókuszába az energiahatékonyság került, ami nem csupán divatos téma, de a háztartási cikkek egyik legfontosabb követelménye, különösen az elmúlt év történéseinek tükrében.

A Mofém standja, a 2023-as Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon

2023-ban már nem elég beszélni a környezet védelmének fontosságáról: az energiatakarékosság, a higiénia és a praktikum alapvető tulajdonságai egy fenntartható fürdőszoba-berendezésnek. Az egyre emelkedő energiaárak arra késztetik az embereket, hogy mérsékeljék a háztartási eszközeik fogyasztását, így csökkentve a rezsiszámlákat. A vízfelhasználás elsősorban a felhasználótól függ, de egy egyszerű beállítással vagy egy kis befektetéssel már nagy megtakarítás érhető el. Ezen az elven alapszik a piacvezető magyar csaptelepgyártó MOFÉM legújabb termékcsaládja, a Pilar csaptelepcsalád is.

Mofém: Pilar

Pilar – a fenntarthatóság pillére

A márka az idei kiállításon mutatta be először a nagyközönségnek Pilar csaptelep-családját, mely az energiahatékony működés mellett környezetbarát technológiával is készült, és egészségünket is védi. Kevés olyan magyar ember van, akinek ne mondana valamit a MOFÉM, hiszen szinte minden háztartásban megtalálhatók a termékeik. A  több, mint 120 éves tapasztalattal rendelkező márka időről időre különböző újításokkal reagál a folyamatosan változó piaci – illetve vásárlói igényekre, technológiai elvárásokra.

Mofém: Pilar csaptelepcsalád, a 2023-as Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás MOFÉM standján

Így született meg a Pilar termékcsalád, ahol a környezettudatosság és az energiahatékonyság a kezdetektől fogva meghatározta a tervezés folyamatát.

A termékcsalád ólommentes sárgarézből készül, így a csaptelepek gyártása jóval kisebb ökológiai lábnyomot hagy maga után, mint a hagyományos ötvözetek esetében. A termék jobban ellenáll a korróziónak, és mivel gyakorlatilag nullára redukálódik az ivóvízbe történő ólomkioldódás, a felhasználók egészségét is védi.

Mofém: Pilar csaptelepcsalád, a 2023-as Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás MOFÉM standján

A csaptelepekre a hagyományos króm 6 bevonatokhoz képest úgynevezett króm 3 bevonat kerül, ahol a technológia magát a gyártási folyamatot is környezetbaráttá teszi. A bevonat jobb fedőképességű, kisebb arányban keletkezik selejt a gyártás során, és még kinézetében is egy elegánsabb, sötétebb fémes szín lesz a végeredmény.

Mofém: Pilar

A MOFÉM Európában elsők között alkalmaz ólommentes sárgarezet és króm 3 bevonatot – ezzel úttörővé téve hazánkat a környezetbarát csaptelepek gyártásában. A környezetbarát gyártási technológia és egészségtudatosság mellett a víz- és energiatakarékosság is kiemelt hangsúlyt kapott a Pilar termékcsalád fejlesztése során.
A mosdó csaptelepeket átfolyáskorlátozó elemmel látták el, amelynek köszönhetően a vízátbocsátás nyomástól függetlenül 5 liter/perc. Ez számokra lefordítva évi több mint 28 000 liter víz megtakarítását jelenti, vagyis egy Pilar mosdó csapteleppel egy év alatt annyi vizet tudunk megspórolni, ami elég lehet 280 kádban történő fürdéshez. (*) (**)

Mofém: Pilar

„Az átfolyáskorlátozó csaptelepeknél nem lehet érezni, hogy kevesebb víz jön, mert a rendszer levegővel dúsítja a vizet. A mai energiaszegény időkben rendkívül fontos, hogy ha megnyitja az ember a csaptelepet, akkor hány liter víz folyik el feleslegesen” – mondta Fárbás Gábor, a MOFÉM egyik legrégebbi partnere, a Fárszer tulajdonosa. „Zuhanyzás, mosogatás vagy kézmosás esetén különösen szembetűnő, hogy hat literrel is ugyanazt a hatást lehet elérni, mint tizenkettővel.”

Az energiahatékonyság jegyében a mosdó csaptelepek úgy lettek kialakítva, hogy középállásban először csak hideg vizet engednek, ezáltal a rövid kézmosások alkalmával nem kell feleslegesen energiát használnunk a víz felfűtéséhez.

Mofém: Pilar

Ez egy évben több mint 810 kWh energiamegtakarítást jelent, ami 165 gépi mosásnak felel meg. (*) (***)
„Szinte minden termékcsaládunk rendelkezik olyan beépített megoldásokkal, amelyek csökkentik a vízfelhasználást” – ismertette Lorenzo Barrios, a márka nemzetközi értékesítési igazgatója. „A Pilar termékcsaládnál alkalmazott megoldás a vízfogyasztáson túl komolyan visszafogja az energiafelhasználást is, hiszen a keverőcsapok középállásban nem engedik, hogy a kazán bekapcsoljon minden egyes rövid kézmosás alkalmával, amikor amúgy sem várnánk meg, hogy felfűtsön a kazán.”
A Pilar mosdócsaptelepek azonban nem csupán esztétikusak és környezettudatosak, hanem még kényelmi szempontból is igazodnak egyedi igényeinkhez, ugyanis 4 különböző méretben választhatjuk őket.

Mofém: Pilar mosdócsapok S és L méretben

Az egészen alacsony Pilar S mosdócsaptelep után egy kicsivel magasabb M, egy még magasabb L, illetve egy lényegesen magasabb XL-es csaptelep méretet is választhatunk – függően mosdónk kialakításától, mélységétől, illetve saját méreteinktől és mosakodási, vízvételi preferenciáinktól.

MOFÉM Pilar mosdócsaptelepek – S-tól XL-ig

A fotó a 2023-as Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás MOFÉM standján készült

A fentiek fényében egyre több lehetőséggel találkozhatunk napjainkban, melyekkel energiát és pénzt spórolhatunk meg, miközben környezetünket és egészségünket is védjük, így érdemes körültekintően választani. A Pilar csaptelep család még olyannyira újdonság, hogy e cikkünk közlésekor még a gyártó hazai weboldalára sem került fel, ám ez hamarosan megtörténik. A termékcsalád 2023 tavasztól lesz elérhető a hazai üzletekben. Addig is, ezen a videón láthatjuk használat közben a Mofém újdonságát, amely egyébként már most is előrendelhető a hazai viszonteladó partnereknél.

*Egy 4 tagú család napi 20 perces mosdó csaptelep használatából kiindulva.
**150×70 cm-es fürdőkádat alapul véve.
*** A számítás 7kg kapacitású, 1 órás program alatt 4,9 Kwh fogyasztású mosógépet vesz alapul.

www.mofem.hu

Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop