DIY ötletek lakásfelújításhoz

Lakásfelújítás – de milyen áron? Hogyan tudnánk kicsit ráncba szedni otthonunkat úgy, hogy mégsem kell rákölteni egy vagyont? Rövid írásunkban néhány tipp, amelyekkel saját kezűleg frissíthetjük fel a lakás egy-egy helyiségét, és csak néhány dolgot kell beszerezni hozzá.

Festés helyett falburkolatok!
Elrémiszt bennünket a szobafestőtől kapott festés-mázolási árajánlat? Még ne temessük idejekorán az ötletet, van más megoldás is a falak dekorálására. A napjainkban divatos falburkolatok nemcsak árban érik meg jobban, de a legtöbb lakberendezési stílushoz passzolnak, hiszen százféle variációban kaphatók. Parafa, műbőr, vintage vagy épp indusztriális beton-, tégla és kőhatás – a lehetőségek száma végtelen, ha szeretnénk feldobni a nappalit vagy épp a hálószobát. És hogy mire használható a falburkolat? Azon kívül, hogy kedvezőbb áron jövünk ki, mintha a festést választanánk, helyettesíthetjük vele akár a konyhai csempét, de előszobafal vagy fejvég is készülhet belőle a hálószobai ágyhoz. Öntapadós tapétákkal pedig nemcsak a falakat, de akár a bútorokat és az üvegfelületeket is új díszbe öltöztetheted. A Kerma Design csapata több ezer termékkel vár webshopjukon – nézzünk szét a kínálatukban! A legjobb, hogy magunk is dekorálhatunk vele, még szakembert sem kell hívni.

A fa bútorokban több van, mint hinnénk
Ha ma akarnánk tömörfabútort vásárolni, bizony igencsak borsos árat kellene fizetni érte. Éppen ezért ne dobjuk ki a nagyi idejétmúlt ebédlőasztalát vagy könyvespolcát csak azét, mert kissé ódivatú. Többféleképp is felújíthatók a régi székek, asztalokat, de még a fotelek is:

  • Ha szeretnénk megőrizni az eredeti színüket, akkor kézi vagy gépi csiszolással szabaduljunk meg a felület egyenetlenségeitől, utána pedig pácolással tartósítsuk a felületet. A pácok megvédik a bútort a környezeti és használati hatásoktól.
  • Ha újdonságra vágyunk, próbáljuk ki a krétafestéket – vagy a már említett öntapadós tapétákat, amelyek bútorra is használhatók.

További apróságokkal is feldobhatjuk az enteriőrt, amelyek nem kerülnek sokba: készíthetünk mosószeres flakonból modern vázát, maradék fonálból makramédíszt a falra, a cél, hogy jól érezzük magunkat az otthonunkban.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop