Otthonunk őre: a biztonságos bejárati ajtó

Az otthon védelme mindenki számára fontos szempont napjainkban. Egy-egy ház vagy lakás bejárati ajtaja az első „akadály”, amelybe a betörő ütközik, ha bűncselekményt tervez, ezért nem mindegy, hogy milyen ajtóval, zárral találja szemben magát. Lássuk a Hörmann hasznos tanácsait a biztonságos otthon megteremtéséhez!

A statisztikák szerint a vagyon elleni bűncselekmények száma egyre emelkedik az országban, így jogosan félthetjük értékeinket. Annak érdekében, hogy a betöréseket és bűncselekményeket megelőzzük, nem elég csak egy jó riasztórendszer beszereltetése, ügyelnünk kell a biztonság számos más tényezőjére is. A ház bejárati ajtaja ezért legyen különleges – és ne csak esztétikai, hanem biztonsági szempontból is! Illeszkedjen a ház stílusához, dicsérje a tulajdonos jó ízlését, ugyanakkor feleljen meg a legmagasabb fokú biztonsági követelményeknek is! Ma már az is fontos szempont a vásárlásnál, hogy jó hőszigetelési értékeivel az energiamegtakarítást is segítse, így – hosszú távon – pénzt spórolva számunkra.

A biztonsági rendszerek önmagukban nem garantálják az illetéktelenek távoltartását, ezért érdemes ezeket a rendszereket például távfelügyeleti szolgáltatással is ellátni. Sok családi háznál a főbejárat mellett egy hátsó bejáraton is megközelíthető a lakás, nem elegendő tehát csak a bejárati ajtó betörésbiztosságáról gondoskodni, a hátsó bejárat minőségére is figyeljünk. Ezen kívül érdemes olyan bejárati ajtót választani, amely nagyobb biztonságot nyújtó, több pontos reteszelésű. Ám nemcsak a védelmi rendszerek hatékonyságán, hanem az emberi figyelmességen is múlik a „betörésbiztos” otthon megteremtése. Hiába minőségi és biztonságos egy termék, ha nem fordítunk kellő figyelmet környezetünkre, és nem vesszük észre az apró – ránk, és értékeinkre – leselkedő veszélyeket. „Bejárati ajtóink esetében a kiváló minőségű és teljes mértékben alaktartó alumínium alapanyag nem korhad, és nem kell lefesteni. Így a Hörmann bejárati ajtók évek múlva is olyanok, mintha újak lennének. Az ajtók teljesítik az RC2-es szintű behatolásvédelmet, a rendészeti tanácsadók is ajánlják termékeinket, garantáltan megnehezítik az illetéktelen behatolók dolgát, ezen túlmenően kiváló hőszigetelésüknek köszönhetően még energiát is megtakarítanak. Egy ilyen ajtó esztétikus névjegykártyája és biztonságot jelentő védőpajzsa lehet az otthonnak.” – mondta el Szujó László, a Hörmann Hungária ügyvezetője.

A Hörmann tanácsai a biztonságos otthon megteremtéséhez

 1. Érdemes bonyolultabb zárat, reteszelést is magában foglaló ajtót választani, és ezt más védelmi rendszerekkel kombinálni, a felmérések és tapasztalatok alapján ugyanis kiderült, hogy a legtöbb betörő 5 perc próbálkozás után feladja, és továbbáll.
 2. A bejárati ajtó lehetőleg erős (fém vagy kemény, tömör fa) anyagból készüljön, több ponton vagy több zárral záródjon.
 3. Ma már a legtöbb nyílászárót elektronikus védelemmel is fel lehet szerelni: vannak elemmel működő, egyszerű nyitásérzékelő berendezések, és olyan termék is, amely a nyitás alkalmával éles hangot ad ki.
 4. A ház/lakás bejáratait érdemes megvilágítani mozgásérzékelő lámpával. Ha lehetőségünk van, biztonsági kamerát is szereljünk fel az udvarban.
 5. Soha ne hagyjuk a bejárati ajtó kulcsát egy külső, udvari rejtekhelyén (pl. lábtörlő alatt, ablakpárkányon, virágládában), mert a besurranók ezeket a helyeket nézik át először.

www.hormann.hu


Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop