Otthonunk felbecsülhetetlen értéke: csend és nyugalom

Szinte mindenki megtapasztalta már, aki valaha élt társasházban vagy ikerházban, milyen élmény a szomszéd és az átszűrődő hangok. A legszélsőségesebb tapasztalatot persze a panelházakban lehet megélni, ahol azt is hallani, hogy mikor húzza el a felső lakó a függönyt.

A magas lakókomfort egyik meghatározó szempontja a zajmentes környezet. Magyarországon a mai napig nem fordítanak kellő hangsúlyt a hangszigetelés fontosságára, pedig a jól megválasztott építőanyag rengeteg bosszúságtól kíméli meg a lakás tulajdonosát.
Ilyen lehet például a mészhomok tégla, ami széles körben ismét elterjedt hazánkban. A falazott szerkezetek közül a Silka falazóelemmel készült fal a legjobb hanggátló. A legszigorúbb előírásokat is teljesítik, számított, lakásokban mért eredményekkel bizonyítható, hogy nagy tömegéből adódóan kiválóan hangszigetel. A lehető legjobb választás társasházaknál közlekedő és lakáselválasztó falszerkezetek, valamint nagy forgalmú környéken homlokzati falak zajcsökkentéséhez.

A termék jó hírnevét elsősorban a nagy testsűrűségéből adódó kiváló hangszigetelési képességének köszönheti, mely az akusztikai falak (lakáselválasztó, lakó- és közösségi terek közötti, homlokzati stb.) tökéletes műszaki megoldása.

A Silka mészhomoktégla egy olyan nagyszilárdságú építőelem, amely mész, homok és víz összekeverésével, nyomás alatti formázásával, majd ezt követően gőzszilárdítással készül. A mészhomok-téglából épített falazatok sokrétű elvárásokat teljesítenek. Ilyen a magas nyomószilárdság, amely karcsú falszerkezet építését teszi lehetővé, mely különösen előnyös a helyiségméretek szempontjából. A fózolt élű termékek alkalmazásával vakolatlan (látszó felületű) válaszfalak is készíthetőek.
A nagy testsűrűségből adódóan a falazat kiváló hőkapacitással rendelkezik – azaz hőtároló tömegként funkciónál – ami különösen fontos a nyári túlmelegedés elleni védekezésben. Szintén a testsűrűségéből adódóan fokozott akusztikai igények esetén is megfelelő teljesítménnyel rendelkezik, amely növeli a lakókomfortot, akár épületen belüli, akár környezeti zajterhelésről van szó.

A Silka mészhomoktéglák megfelelnek a vonatkozó minőségtanúsító feltételrendszernek (a gyártás és felhasználás során is minimális a környezet terhelése), ezáltal viselhetik a magyar “Környezetbarát termék” védjegyet. A termék minőségét a folyamatos és szigorú minőség-ellenőrzés szavatolja.

Műszaki adatok

Típus / jelMéret (HxMxSz)
(cm)
Nyomószilárdság középértéke
(N/mm2)
Léghanggátlási szám (Rw) (dB)
HML 300 NF+GT33,3 x 20 x 301657
HM 250 NF+GT25,0 x 20 x 251956
HM 200 NF+GT33,3 x 20 x 201756
HM 150 NF+GT33,3 x 20 x 151952
HML 100 NF+GT33,3 x 20 x 101345
HMLF 100 NF+GT33,3 x 20 x 101342
V-12025 x 6,5 x 1221-

Bővebb információ:
https://www.ytong.hu/termekek/silka


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop