Otthonfelújítás környezettudatosan

A fenntarthatóság és ezzel együtt a megújuló energiaforrások használatának nélkülözhetetlenségéről, a globális felmelegedés mérséklésének fontosságáról valamelyest már mindenki tájékozott. Fontos, hogy amikor otthonunkat felújítjuk/építjük, gondoljunk környezetünkre is. Lehet-e környezettudatos, mégis kényelmes és komfortos légkörben élni mindennapjaink? A kérdésre Németh Lajos meteorológus válaszol.

otthonfelujitaskornyezettudatosanfisher2106 720

Szerencsére egyre több támogatás, pályázat és kedvezőbb tarifa áll rendelkezésére azok számára, akik most változtatnak. Az újítás és a felismerés, hogy lehet tenni a jövőért azonban nemcsak a fiatalokat, hanem a nyugdíjasokat is elérte. Németh Lajos, „mindenki meteorológusa” mesél a klímaváltozásról, globális felmelegedésről és arról, hogy mégis hogyan tudjuk megőrizni a saját kényelmünket otthonunkban.

otthonfelujitaskornyezettudatosanfisher 1
„Napjainkban egyre gyakrabban kerül szóba az egész Földet érintő éghajlatváltozás, a globális felmelegedés. Így van ez nálunk Magyarországon is, különösen a nyári időszakban, amikor sorozatban döntjük a napi meleg csúcsokat. A kellemetlen meleg, a hőség érezhető a lakásokban is, hiszen még az éjszakai órák külső hőmérséklete sem mindig alkalmas szellőztetésre, a benti levegő frissítésére. Felmerül tehát a kérdés, hogy milyen módon mérsékelhetjük a globális felmelegedés ezen káros hatását. Ha természetes módon nem megy, akkor javíthatjuk, biztosíthatjuk komfort hőérzetünket a különböző klímaberendezésekkel, légkondicionálókkal. Megmondom őszintén, sokáig előítéletem volt mindenféle „mesterséges”, a természetes környezetet módosító berendezéssel szemben, de az elmúlt egy-két évtized egyre gyorsuló éghajlatváltozása, melegedése miatt egyre inkább szükségessé válik, hogy mindennapjainkat a komfortos életünket biztosító céleszközökkel segítsük. Ma már különösen a városokban olyan éjszakai hőszigetek alakulnak ki, hogy az egészséges, pihentető alvás hőmérsékleti feltételei csak légkondicionálókkal biztosíthatók. Ugyan már betöltöttem a 70. életévemet is, eddig szinte mindig elfogadtam a természeti környezetem kihívásait, próbáltam természetes úton alkalmazkodni az időnként előforduló szélsőségekhez. Ezért nem volt eddig a lakásunkban pl. légkondicionáló sem, de úgy érzem, hogy az időjárási szélsőségekkel való kihívások a következő években, évtizedekben már csak „rásegítéssel” viselhetők el, így a 2020-as nyár forró periódusait a lakásunkban már Fisher klíma tette elviselhetőbbé. A technika rohamos fejlődésével, ezeknek a modern klímaberendezéseknek a használatával meggyőződésem, hogy segítünk szervezetünknek az éghajlati szélsőségek emberibb elviselésében.

A globális felmelegedés az elkövetkező években, évtizedekben az emberiség életkörülményeinek egyik legnagyobb meghatározója, kihívása lesz. A Fisher klíma olyan termékekkel van a piacon, amelyek elviselhetőbbé, komfortosabbá teszik mindennapi életünket, arra hivatottak, hogy az előforduló, szélsőséges hőmérsékleti körülményeket a lakásunkban, munkahelyünkön tompítsák, elviselhetővé tegyék. Úgy érzem, mivel a globális felmelegedés hosszútávú (több évtizedes, évszázados) folyamat, a Fisher klímaberendezéseire a komfortosabb emberi életkörülmények biztosítása érdekében még nagyon sokáig lesz kereslet.

Amióta a Fisher „arca” vagyok, nagyon sok ismerősöm, akinek már ilyen légkondija van, gratulált, hogy valóban csúcsminőségű terméket ajánlok. Sokan pedig, akik mostanság terveznek klímaberendezést vásárolni, telefonon hívnak, hogy a „veterán” meteorológus jó prognózisaira is emlékezve választják a széles piaci kínálatból a Fisher klímát.”

 fisher logo


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop