Otthon a kivik földjén

A világ végén, Új-Zélandon, Sally és Simon, a kétgyermekes házaspár majd’ két évtizednyi álmodozás és ötletelés után határozta el a nyolcvanas években épített házuk modernizálását. A megvalósítást hosszas keresgélés után Rachel O’Connell belsőépítészre bízták.

otthonakivikfoldjen 720

A kétgyermekes házaspár majd’ húsz évvel ezelőtt vásárolta meg a csodás panorámájú ingatlant, amikor kislányuk, Lily még alig három hónapos volt. Az ezt követő években munkájuk miatt többször is külföldre költöztek, ezért a ház éveken át hol üresen állt, hol bérlők lakták. Néhány éve egy újabb családtaggal, egy fiúgyermekekkel is bővülve költöztek vissza, ám egyre jobban érezték, hogy otthonuk szűkössé vált, sok mindenben nem szerencsés a térkialakítás. A szóba jövő opciók közül az egyik az eladás volt, és új otthon keresése, végül amellett döntöttek, hogy átalakítják modern, kényelmes otthonná, amelyben az egész család örömét leli. Húsz év után kezdődtek tehát meg az alapos felújítási munkálatok, aminek az volt az előnye, hogy ekkora már biztosan kiismerték saját igényeiket, pontos elképzeléseik voltak arról, mit is szeretnének változtatni, hogyan lesznek praktikusak, komfortosaknak a terek.

A ház korábban sok apró szobából állt, nagyvonalú terek híján, minden szűk volt. Szakmai szempontból mégis tanácstalanok voltak azt illetően, hogyan induljanak el, ezért felkérték Rachel O’Connell-t, egy helyi fiatal belsőépítészt, aki miután ellátogatott hozzájuk, konkrét és kézzel fogható megoldásokat kínált. A terek közötti átjárhatóság Rachel prioritása maradt mindvégig. A ház egyik oldalához toldottak egy új részt, ezzel nem kevés négyzetmétert nyerve. A belsőépítész tervei szerint a házban a lehető legtöbb szobát összenyitották, a tereket átstrukturálták, végül ő segített összeválogatni a bútorokat, kiegészítőket is, fegyelmezetten tartva a szigorú költségvetési kereteket. Rachel mindenkinek azt tanácsolja, hogy amikor elindulunk egy lakás dekorációjának megtervezésénél, találjunk egy nekünk legjobban tetsző színpárt, ami a kiindulópont lesz. Sally-nek, a háziasszonynak például nagyon megtetszett a pepita Maori Goroka Grafito fürdőszobacsempe. „Ezért választottuk a fekete-fehéret, amely végigvonul az egész házban, kiegészülve sötétkék, zöld, sárga és arany elemekkel, s mindezek alapja a tölgyfapadló, amely természetes színével és anyagával mintegy felmelegíti az összhatást” – mondja a lakberendező, akinek ez a ház kedvenc referenciamunkáinak méltó darabja. A család boldogan belakta régi-új otthonát, és azt sem bánják már, hogy sokáig váratott magára a felújítás.

Rachel O’Connell lakberendezés iránti rajongása saját otthona felújításával kezdődött 2017-ben. Irodájának, a Style My Abode-nak a célja olyan friss, funkcionális terek létrehozása, amelyek kiállják az idő próbáját. Hitvallása szerint otthonunk átalakítása életminőségünkön is nagyot változtat. otthonakivikfoldjen portre
Rachel O’Connell
www.stylemyabode.co.nz  

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop