Olcsó zöldenergia, amikor szükségünk van rá?

Az elektromosenergia-tárolók alkalmasak arra, hogy a napelemekkel megtermelt zöldenergiát eltárolják, és akkor használjuk fel, amikor szükségünk van rá. Ez különösen fontos azok számára, akik most tervezik házukat napelemes rendszerrel felszerelni, mivel már nem éri meg a rendszerbe visszatáplálni a háztetőre telepített napelemek által megtermelt, de fel nem használt villamos energiát.

Napelemes rendszerünk előállítja a zöldenergiát, ám ha a termelés pillanatában nem vagyunk otthon, azt nem tudjuk felhasználni. Ősztől tavaszig, amire hazaérünk, sokszor már nem süt a nap, így a megtermelt energiát a hálózatba tápláltuk vissza, s mi is onnan vesszük, ha beindítjuk a mosógépet, a főzőlapot vagy leülünk a tévé elé. Mivel a Kormány bejelentését követően 2023. szeptember 8. napjától nem lehet a szaldós elszámolási rendszerbe bekerülni, aki most készül telepíteni napelemes rendszert, annak lakóhelyétől függően 4,39–5,25 forint közötti árat fizetnek majd a szolgáltatók kilowatt-óránként a napelemével megtermelt áramért. Ezzel az árral számolva azonban sohasem térül meg egy ilyen rendszer.

power-charge-villamosenergia-tarolo

Van megoldás

A villamosenergia-tárolóval kiegészített napelemes rendszerek amellett, hogy lehetővé teszik a napközben megtermelt, de a munkahelyünkön eltöltött idő miatt általunk fel nem használt energia későbbi felhasználását, átvészelhetünk vele egy akár hosszú órákig tartó áramszünetet is, miközben tovább tudjuk működtetni elektromos eszközeinket, biztosítva ezzel a család áramigényét. A Power Charge hibrid rendszerei lehetővé teszik a folyamatos áramellátást a napelemekből, az akkumulátorból, valamint a villamosenergia-hálózatból, de akár egy dízelgenerátorból is. Az okos vezérlésnek köszönhetően a felhasználó maga tudja szabályozni, hogy mely eszközei élvezzenek prioritást a rendelkezésre álló energia felhasználásakor. Például, ha az a fontos, hogy az elektromos autó legyen feltöltve, mert a család kirándulni megy, akkor a rendszer akkor indítja majd be a mosó- és mosogatógépet, amikor az autó akkumulátora már elérte az út megtételéhez szükséges szintet. A fent említett előnyökön túl a rendszer megtérülése is kiszámítható a mérettől és a felhasználástól függően. A Power Charge Zrt. igény esetén telepíti az eszközöket, gondoskodik a karbantartásról, az alkatrészellátásról és forgalmazói garanciát nyújt. A Power Charge eszközei távolról, webes felületről és/vagy mobilapplikáció segítségével akár távolról is vezérelhetők. A Power Charge elektromos energiatárolói nagyon egyszerűen telepíthetők, és a legtöbb napelemes rendszerrel kompatibilisek. A Power Charge rendszere egy komplex rendszer, tartalmazza az akkumulátorokat, a vezérlőrendszert és az energiagazdálkodási rendszert is, ezért további kiegészítők beszerzése nem szükséges.

Elektromos autótöltők és okosotthon megoldások tárháza

Cégcsoportunk elektromos autótöltőit és okosotthon megoldásait családi házak és lakások mellett irodákban, szállodákban, kiskereskedelmi és ipari létesítményekben, valamint bevásárlóközpontokban is használják szerte az országban.

Power Charge International Zrt.
Iroda és bemutatóterem: 1131 Budapest, Dolmány utca 9.
Email: ertekesites@powercharge.hu
Telefon: 1/308 9406
www.powercharge.hu


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop