Tartósság, mint környezetvédelmi politika

A tartós építési megoldások kevesebb hulladékot termelnek és kevesebb erőforrást használnak, ezért kevésbé terhelik a környezetet. Ez a Mapei fenntarthatósági politikájának fő pillére.

A tartós termékek alkalmazása közvetlenül hozzájárul a környezeti terhelés csökkentéséhez. Ezeknek a termékeknek a hosszabb élettartama kevesebb hulladékot eredményez, ami csökkenti a hulladékkezelésre fordított erőforrásokat és a hulladéklerakókra gyakorolt terhelést. Emellett, mivel ritkábban van szükség új termékek előállítására, az erőforrás-felhasználás is csökken, ami összességében alacsonyabb környezeti hatást jelent. A kevesebb erőforrás-felhasználás jelentősen csökkenti a környezeti lábnyomot.

Aktívan csökkenti a környezeti terhelést a Mapei innovációja, a ReCon Zero EVo adalékanyag, ami lehetővé teszi a maradékbeton újrahasznosítását, ami így újra minőségi betonná formálható, jelentős mennyiség hasznosítható újra. A technológia használatával a mixerkocsik által gyűjtött beton egyszerűen kaviccsá alakítható át, és a keletkező kavics újra betonként felhasználható. Ez a megoldás nemcsak a beton megsemmisítésének, hanem a kavics kitermelésének, szállításának a környezeti hatásait és költségét is csökkenti.
A vállalat – környezeti lábnyomának további csökkentése érdekében – aktívan is kompenzálja CO2-kibocsátását. A Zero termékcsalád, amely a kerámia- és kőburkolatok beépítéséhez használt termékeket foglalja magában, a teljes életciklusuk alatt keletkező CO2-kibocsátást száz százalékban kompenzálja. Mindez tanúsított környezetvédelmi kreditek megszerzésével valósul meg, ezzel támogatva a megújuló energiaforrások használatát és erdőtelepítési projekteket. A termékcsaládba tartoznak a Keraflex Easy S1 Zero, Keraflex Maxi S1 Zero, Ultralite S1 Flex Zero ragasztók és az Ultracolor Plus habarcsok.

„Ezek a termékek lehetővé teszik a megrendelők, tervezők és építőipari szakemberek számára, hogy olyan anyagokat válasszanak, amelyek nemcsak a tartós építési megoldások kialakítását teszik lehetővé, hanem a környezeti fenntarthatóságot is szem előtt tartják” – mondta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője. A vállalat elkötelezett amellett, hogy termékeit és működését a lehető legkisebb környezeti hatással valósítsa meg. A Zero termékcsalád és a Mapei fenntarthatósági politikája egyaránt azt a célt szolgálja, hogy a vállalat tevékenysége összhangban legyen a környezeti fenntarthatóság elveivel, és hozzájáruljon a klímaváltozás elleni erőfeszítésekhez.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop