Nappali a szabadban

Végre beköszöntött a meleg évszak, kedvünkre kiülhetünk teraszra, kertbe vagy bárhová a természetbe. Utóbbihoz természetesen elegendő egy szép takaró és pár díszpárna, de ha akárcsak egy aprócska kertünk, erkélyünk, teraszunk van, érdemes bútorokkal is körülvenni magunkat, hogy minél kényelmesebben teljenek a szabadban töltött órák. A dizájnban sem kell már kompromisszumot kötni, a kültéri bútor- és textilgyártók széles kínálatából szinte bármilyen stílusú, hangulatú exteriőrt alakíthatunk ki.

nappaliaszabadb 720

Teraszdizájn
Egy terasz sokféle és sokfelé lehet, mindegy is, hogy egy sok lakásos társasház sokadik emeletén vagy egy luxusvilla óriási medencéje mellett, netán egy szerény vidéki ház tornácán van. Mert a terasz mindig és minden körülmények között otthonossá, hangulatossá tehető, mindössze a megfelelő bútorokról, textilekről, no meg persze az árnyékolásról kell gondoskodni. Néha még az sem baj, ha burkolat sincs a talpunk alatt.

nappaliaszabadb 1
HEPHAISTOS

Színterápia
Bár most sokkal inkább a semleges színek és a nyugodt hangulatú terek hódítanak, néha és némelyeknek éppen a színek hozzák el a várva várt nyugalmat. előbbi esetben, ha környezetünk visszafogott, harmonikus és nem harsogja túl a természet színeit – éppen csak kissé megfűszerezi –, hosszú távon is élvezhető kültéri zónát teremthetünk otthonunkba, nyaralónkba.

nappaliaszabadb 2
SANDERSON HOME

Három nappali

Egy ideje a nappali már nem csak a belső terekben van. Az étkezőasztal és székek mellett egyértelműen megjelentek az utóbbi években a beltéri testvéreiket tökéletesen leutánzó kültéri nappalik is. Ehhez néha elég két-három kényelmesebb fotel és puff is, de ha van hely, akkor egy mobil, elemekből összeállítható kanapé a legjobb választás, amit mindig úgy variálunk össze, ahogy vendégeink és a helyzet megkívánja.

nappaliaszabadb 3
HARLEQUIN

Három étkező
Nincs jobb esemény a család vagy a társaság összeverbuválására, mint egy jó kis ebéd- vagy vacsorameghívás. Amennyiben ehhez egy pazar kültéri étkező szolgáltatja az alapot, szinte biztosak lehetünk a jó hangulatban és az összejövetel sikerében.

 

nappaliaszabadb 4
BOCONCEPT

nappaliaszabadb 5 BRINK&CAMPMAN

Kint és bent összemosódása

A teraszra vagy kertre nyíló nagyméretű ajtók segítségével összemoshatjuk a kinti és benti teret, de nincs ez másképpen a kültéri zuhany és a sok növény használatával sem. A botanikus motívumok a beltérben, illetve a klasszikus dekorációs elemek a kültéren szintén ezt a hatást erősítik. Utóbbiak körben gondoljunk csak olyan tárgyakra, mint a kaspók, dísztárgyak, szőnyegek, függönyök, párnák és a ledes vagy napelemes világítótestek.

nappaliaszabadb 9
WARWICK

Pihentető részletek
A szemet gyönyörködtető színek, a finom minták, a kellemes anyagok és textúrák összessége mind-mind a pihenésünket szolgálják, de a lazuláshoz elengedhetetlen például egy jó nyugágy vagy egy hintaágy is. Az éltető napsugarak után pedig az esti, kültéri fények a természet illataival és hangjaival egész napos relaxációt biztosítanak számunkra.

nappaliaszabadb 6
CODE SHOWROOM

Egészséges életmód
Ha már kimozdultunk a lakásból, és kimerészkedtünk a levegőre, ne restelljünk egy kis kültéri mozgást is végezni, illetve egészséges falatokat és innivalót készíteni. Ne felejtsük el, akárcsak a természet, az étel és az ital is minél zöldebb, annál élettelibb!

nappaliaszabadb 11
SKANDI TREND

 

TOP 5 TREND

nappaliaszabadb 12

 • Bár a műfű őrült tempóban „szaporodik”, azért ha egy mód van rá, csak olyan helyekre tegyük, ahol nincs más megoldás. Egy kutyakennelben könnyebb vele tisztaságot tartani, egy gyerekjátszón is praktikus, tompítva az esést, de a műfű műanyag, 10-12 év alatt elhasználódik, eltávolítása költséges, és ragasztója miatt nem hasznosítható újra.
 • Teraszainkra érdemes a napernyőkön, árnyékolókon kívül hősugárzót, illetve párásítót is telepíteni. Már a barkácsáruházakban is elérhetők, tehát nem luxus.
 • Az újrahasznosítás továbbra is menő! Varrjunk bátran saját kezűleg párnákat a magunk összerakta kültéri bútorra, és élvezzük duplán a jól megérdemelt pihenést!
 • A kültéri trendekben divatos a trópusi hangulat, a függesztett szék vagy kanapé, a felnagyított beltéri játék, mint például a jenga vagy a darts, a melegfényű fényfüzér, a rakásolható bútor és a 30 perc alatt száradó párna.
 • A pandémia óta újra hódít a kertészkedés és a saját termés fogyasztása. Bár eleinte nem valószínű, hogy olcsóbban jövünk ki, de belejövünk, és jobban is ízlik!

 

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop