Elegancia és finomság szimbiózisa

Csobbanás a kékségbe
Szabálytalanul tökéletes
Fehér háttér, legendás darabok

Az impozáns, kétszintes barcelonai Penthouse lakás átfogó építészeti és belsőépítészeti felújítását Meritxell Ribé és Josep Puigdomènech katalán lakberendező-építész tervezőpáros jegyzi. A korábban jellegtelen ingatlanban falak nyíltak, és főszerepet kapott a természetes fény.


A katalán építész-belsőépítész páros, Meritxell Ribé és Josep Puigdomènech egy négygyermekes házaspár megbízásából újította fel totálisan a kétszintes, tágas barcelonai lakást. A korábban jellegtelen tetőtéri penthouse lakásban négy hónapnyi munka után funkcionális, nyitott enteriőrök születtek, valóra váltva a megbízók elképzeléseit, hogy modern, karakteres, testreszabott otthon szülessen. Ötletes megoldásaiknak köszönhetően a homogén és tágas terekben a természetes fény kapta a főszerepet. A lakás stílusát Meritxell, a tervezőpáros női tagja egyszerűen „modernként” definiálja, nem kevés energiát szánt arra, hogy friss, többnyire pasztellszínekkel dobja fel az összeségében tejeskávészínű enteriőröket. Anyaghasználatában a természetes fa, a különféle márványok, vas- és réztárgyak, valamint színes textilek egyvelege a jellemző. Mindenütt okos, automatizált világítóberendezést terveztek dekoratív világítótestekkel. A nappaliba a lehető legtöbb természetes fény jutott, a szobák kapcsolódnak egymáshoz, így nincs zártság vagy elkülönültségérzet, és a terasz is szinte eggyé olvad vele.

„A kandallós nappalit a lakás középpontjába helyeztük, másrészről a családtagok az étkezőben élvezhetik az itt eltöltött időt barátokkal, családdal – mondja Meritxell. A nappali és étkező hangulata a textileknek és színhasználatnak köszönhetően eltérő, mégis harmonizál egymással. A konyha tervezésénél is az volt a cél, hogy a család úgy tudjon itt összegyűlni, hogy közben ne szeparálódjon teljesen a többi szobától. A nagy konyhasziget mellé kialakítottak egy reggelizőrészt is, és egy kicsi, informális étkezőt. Különlegesen atmoszféra uralkodik a home office-ban, ami a természetes fényt a lépcsőházból nyeri. Az emeletre érve az éjszakai terekben egy sor szobát találunk, a vezérelv itt is a színfoltokkal gazdagított elegancia volt, amelyek frissítően hatnak. A különféle textilek, krémszínű falak, művészeti alkotások és személyre szabott tárgyak nyugodt miliőt teremtenek, pihenésre csábítanak. Az összes hálószoba a teraszra nyílik, ahol a sok zöld növény valóságos kis oázist alkot. Letisztult, elegáns, időtlen enteriőr született tehát, amelyet egyediség és a katalán lakáskultúrára oly jellemző kifinomultsága egyaránt jellemez.

A 2005-ben Barcelonában alapított The Room Studio mottója: komfort, esztétika és kreativitás. Melegséget árasztó, nőies-férfias elemeket egyenlő arányban keverő megnyerő enteriőrjeiknél a figyelem a legapróbb részletekre is kiterjed, különös tekintettel a világításra. eleganciaesfinomsagszimbiozisa portre
The Room Studio
www.theroom-studio.com  

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop