Elegancia és finomság szimbiózisa

Légies elegancia
Fehér háttér, legendás darabok
Nőies, családias harmónia

Az impozáns, kétszintes barcelonai Penthouse lakás átfogó építészeti és belsőépítészeti felújítását Meritxell Ribé és Josep Puigdomènech katalán lakberendező-építész tervezőpáros jegyzi. A korábban jellegtelen ingatlanban falak nyíltak, és főszerepet kapott a természetes fény.


A katalán építész-belsőépítész páros, Meritxell Ribé és Josep Puigdomènech egy négygyermekes házaspár megbízásából újította fel totálisan a kétszintes, tágas barcelonai lakást. A korábban jellegtelen tetőtéri penthouse lakásban négy hónapnyi munka után funkcionális, nyitott enteriőrök születtek, valóra váltva a megbízók elképzeléseit, hogy modern, karakteres, testreszabott otthon szülessen. Ötletes megoldásaiknak köszönhetően a homogén és tágas terekben a természetes fény kapta a főszerepet. A lakás stílusát Meritxell, a tervezőpáros női tagja egyszerűen „modernként” definiálja, nem kevés energiát szánt arra, hogy friss, többnyire pasztellszínekkel dobja fel az összeségében tejeskávészínű enteriőröket. Anyaghasználatában a természetes fa, a különféle márványok, vas- és réztárgyak, valamint színes textilek egyvelege a jellemző. Mindenütt okos, automatizált világítóberendezést terveztek dekoratív világítótestekkel. A nappaliba a lehető legtöbb természetes fény jutott, a szobák kapcsolódnak egymáshoz, így nincs zártság vagy elkülönültségérzet, és a terasz is szinte eggyé olvad vele.

„A kandallós nappalit a lakás középpontjába helyeztük, másrészről a családtagok az étkezőben élvezhetik az itt eltöltött időt barátokkal, családdal – mondja Meritxell. A nappali és étkező hangulata a textileknek és színhasználatnak köszönhetően eltérő, mégis harmonizál egymással. A konyha tervezésénél is az volt a cél, hogy a család úgy tudjon itt összegyűlni, hogy közben ne szeparálódjon teljesen a többi szobától. A nagy konyhasziget mellé kialakítottak egy reggelizőrészt is, és egy kicsi, informális étkezőt. Különlegesen atmoszféra uralkodik a home office-ban, ami a természetes fényt a lépcsőházból nyeri. Az emeletre érve az éjszakai terekben egy sor szobát találunk, a vezérelv itt is a színfoltokkal gazdagított elegancia volt, amelyek frissítően hatnak. A különféle textilek, krémszínű falak, művészeti alkotások és személyre szabott tárgyak nyugodt miliőt teremtenek, pihenésre csábítanak. Az összes hálószoba a teraszra nyílik, ahol a sok zöld növény valóságos kis oázist alkot. Letisztult, elegáns, időtlen enteriőr született tehát, amelyet egyediség és a katalán lakáskultúrára oly jellemző kifinomultsága egyaránt jellemez.

A 2005-ben Barcelonában alapított The Room Studio mottója: komfort, esztétika és kreativitás. Melegséget árasztó, nőies-férfias elemeket egyenlő arányban keverő megnyerő enteriőrjeiknél a figyelem a legapróbb részletekre is kiterjed, különös tekintettel a világításra. eleganciaesfinomsagszimbiozisa portre
The Room Studio
www.theroom-studio.com
Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop