Napfénysárgával turbózva

Radnai Yvette 32 négyzetméteres minilakása szeparáltabb konyhával, kis étkezőrésszel és nagyobb fürdővel készült, mint az előzőekben bemutatott aprócska kék és zöld, sárga színfoltjai pedig garantálják a derűt.

Ez a 32 négyzetméteres lakás is ugyanabban a polgári házban található, mint a korábbi oldalakon bemutatott kék-zöld apartmanok, új tetőszerkezettel, korszerű épületszigeteléssel, új aljzatbetonnal és épületgépészettel. Ezúttal két szomszédos helyiség összenyitásával hangoltam újra az életteret. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy természetes fény csak a nappali térben lévő ablakon át jut az enteriőrbe, s hogy emiatt a konyha, étkező attól távol eső része mégse hasson nyomasztónak és sötétnek. Ez ellen is jó szolgálatot tett a színválasztás. Ennek a lakásnak az alapterülete mindössze 7 négyzetméterrel nagyobb, de lehetővé vált egy kényelmesebb, étkezőasztalos berendezést a konyhai részen. A konyha-étkező térből tovább haladva, a nagyobb téren osztoznak a háló és a nappali funkciók. A tér fókuszpontja az ágy mögötti falon a sárga mintás tapéta, de a sárga szín az egész lakáson végigvonul, különleges derűt árasztva, ahogy a fürdő és konyha fókuszpontjává is a pompás sárga mozaikcsempe vált.

Mind színeiben, mind mintázatukban erőteljes, mégis kellemes hatásúak a sárgák megjelenési formái, egy cseppnyi bohém hangulattal fűszerezve. A világítótestek nemcsak a jól derített általános fényről gondoskodnak, de az álmennyezetbe süllyesztett spotok és az asztali lámpa a hangulatvilágítás célját is betölti. Mindhárom lakásban azonos megoldásokat alkalmaztam, ám a karakteres mozaikcsempék és az exkluzív tapéták eltérő, különös atmosztérát teremtettek minden enteriőrrészletben.

 

Célom jó funkcionális elrendezésű enteriőrök tervezése, alkalmazkodva a megrendelő személyiségéhez, életformájához, a hely szelleméhez. Fontos a letisztultság, az összhang burkolatok, bútorok, textíliák között, mégis legyen izgalmas pezsgés is a terekben.
radnai Yvette
lakberendező

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop