Álomszín a homlokzatra?

Új Tondach Inspira kerámia tetőcserép
Lechner palotája megújul
A Mapei mindig többet ad!

A színvakolat a hőszigetelő rendszerek egyik fontos eleme. Bizonyára mindenkinek van egy kedvenc falszíne, amit otthona falára elképzel. No, de milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a végső döntés előtt?

Először is érdemes alaposan végiggondolni, hogy a kiválasztott színt naponta látjuk majd házunk falán, akár évtizedeken keresztül. Fontos, hogy ez a szín már messziről azt közvetítse, hogy ahová megérkezünk, az barátságos hely. Ezért fontos olyan szín mellett dönteni, amelyet hosszú távon is biztosan szeretni tudunk.

A színválasztásnál figyelemmel kell lennünk a műszaki oldalra is. Minden színhez tartozik egy fényvisszaverődési érték, amely azt mutatja meg, hogy a falra érkező napfény hány százalékát veri vissza, és mennyit nyel el. Minél kevésbé veri vissza egy adott felület a napfényt, annál többet nyel el, tehát annál jobban képes átmelegedni. A sötét színek jóval kevesebb fényt vernek vissza, mint a világosak. Hőszigetelés esetén különösen fontos lehet, hogy a kiválasztott vakolatszín mennyire melegszik fel, mert a vakolat egy vékony, a hőmérsékletváltozásra reagáló réteget jelent. Minél erőteljesebb a hőmérséklet változása egy napon belül, annál nagyobb hőmozgást végez a vakolatréteg, és ez egy előnytelen színválasztás miatt óriási terhelést is jelenthet.

Megvan az álomszín? Nézzük a kivitelezést!
A Mapei a forgalomba kerülő vakolatait a sóskúti gyárában színezi, amelyhez az alapanyagot Olaszországból és Lengyelországból szállítja. A raktárba történő beérkezés után a laborban elkezdődik az alapanyag színezés izgalmas folyamata. A vakolat színei a több mint 1000 színt tartalmazó Mapei Színkártyából választhatók ki.

Szeretné kipróbálni, hogy bizonyos színek hogyan mutatnának háza falán? Kattintson ide, és a Mapaint színtervező segítségével máris láthatjuk online egy-egy szín hatását a homlokzaton, háztípustól függően online.

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop