Napfényes oázis Bel-Budán

Mérték és eredetiség
Otthonunk az udvarházban
Kis virágok szívből

Alapos térszervezésen esett át ez a 2,5 szobás lakás. Tulajdonosai, Réka és Colin első közös otthonuk kivitelezése közben kapcsolódott a folyamatba, így minden az ő életstílusuk szerint alakult, és a tervezett harmadik hálószobából így lett zeneszoba. Napfényes oázis Bel-Budán.

Réka és Colin régóta keresték a megfelelő lakást, hogy a hosszú külföldi kiküldetések közben legyen egy budapesti bázisuk, amely első közös saját otthonuk. A Margitsziget közelsége döntő volt a lakás választásban, s mivel autómentes életet élnek, fontos volt a jó tömegközlekedés is. Közös rajongásunk a történeti épületekben lévő nagy belmagasságú, óriási ablakos lakások, és miután több, általam tervezett lakásban jártak, lelkesen fogadták az átalakítási és stílusjavaslatokat.

A lakás eredetileg 2,5 szobás volt, és alapos felújításra szorult. A nappalit és a belőle két oldalra nyíló szobákat meghagytuk eredeti helyén, de mindkettő egy-egy fürdőszobát kapott. Az összes nyílászárót az eredeti minták alapján gyártattuk újra, megőrizve méretüket, osztásukat. A hatalmas ablakokon akkor is árad be a fény, ha éppen nem süt a nap. A világítótestek is hangsúlyosan egyszerű vonalúak, geometrikusak, hogy ellensúlyozzák a klasszikusabb vonalakat. Az előtérrel közös padló nagyméretű kőhatású homogén burkolat, diszkréten elszórt rézpálcaberakással. Ez a finoman adagolt aranyszín az egész lakásban megjelenik kiegészítőként. A bejárati részt teljesen átszerveztük: elfért egy tágas előtér sok tárolási lehetőséggel, nagyon kényelmes konyha, háztartási helyiség, vendégvécé és a harmadik hálószoba egy újabb walk-in zuhanyzós fürdővel kiegészítve. Ez utóbbi helyiség végül zeneszoba és dolgozószoba lett, ahol Colin gyakran gitározik.

A konyha egy nagyon jól sikerült IKEA-hack: az egyedi pult és matt réz fogantyúk teljesen más dimenzióba emelik a bútort. A mosógép és kazán egy külön háztartási helyiségbe van rejtve, így azok zaja nem terheli a fürdőket, elrejtik a háztartási eszközöket, a felmosáshoz pedig a vödörtöltést alacsonyan elhelyezett kis kézizuhany segíti. Kiegészítőknek Rékával közös kedvenc magyar tervezőink alkotásait választottuk, kortársakat és korábbi korok képviselőit is. A nappali megkoronázásaként került a falra egy neves fiatal magyar festőművész alkotása, mely különleges formájával, színeivel beragyogja a szobát (így került egy lakásba Csató és Szász Károly).

Réka és Colin nagyon szeretik új lakásukat, amely most már békés oázissá vált, a sok utazás állandó kiindulópontjává.

szerencsés vagyok, mert a hivatásom a hobbim is, és azzal foglalkozhatok, hogy békés, harmonikus tereket alakítok ki, hogy az otthon olyan hely legyen, ahol jó lenni, és ahol mi vagyunk a középpontban.
Ördög Emese
dizájner

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop