Párizs még várhat

Az építész-dizájner páros, Torda-Molnár Tamás és Ördög Emese egy szűkös, egyszobás lakásból alakított ki tágas, a mai igényeknek megfelelő otthont.

parizsmegvarhat 720

A nyüzsgő Lipótváros csendes, békés környezetében áll az a polgári ház, amelynek egyik lakása csodás lehetőségeket rejtett magában. A négyméteres belmagasságú egyszobás lakásból kétszobás, tágas, kényelmes, a mai igényeknek megfelelő otthon született, megőrizve az épület eredeti atmoszféráját. A bejáratnál rögtön elénk tárul a pazar nappali tér, amely az étkezővel és a konyhával egybefüggő. Innen nyílik az összes többi helyiség: a háló saját walk-in gardróbbal, a fürdő és a mosógép/kazánhelyiség. Tervezési koncepciónk lényege, hogy a rendelkezésre álló lakóteret teljesen máshogy osszuk fel, és legalább két szobát alakítsunk ki az 52 négyzetméteren. Minimalizáltuk a közlekedőtereket, és a kiszolgálóhelyiségeket a ház belseje felé eső falra szerveztük, így egy nagyon jó elosztású, jól kihasznált, élhető lakás alakult ki. Kiemelt figyelmet kapott a megfelelő mennyiségű tárolóhely betervezése: beépített szekrény a mérőóráknak és cipőknek a bejáratnál, a kabátoknak a fürdő és vécé között, járható nagy gardrób a hálóban.

A nagy belmagasság miatt sokan kötelezőnek érzik a galéria beépítését, ezzel szemben mi ezt egy magasabb életminőség fontos összetevőjének tartjuk. Tudtuk, hogy az ilyen nagy falfelületeket nem hagyhatjuk szabadon, ezért századfordulós lakásbelsőkre jellemző díszkereteket alkalmaztunk, kiegészítve lábazati és mennyezeti (holker) díszléccel. Ez rögtön megadta a lakás klasszikus alaphangulatát, amelyet modern világítótestekkel és berendezéssel ellensúlyoztunk. A kék különböző árnyalataival és a bársonyos anyagokkal, különböző textúrákkal tovább emeltük az elegáns hatást. A berendezés és dekoráció kiválasztása is nagyon gondos és hosszú folyamat volt, sok helyről származnak, akadnak közöttük egyedileg gyártatott darabok is. Mint a menyasszonyoknál, van köztük régi is, új is, kölcsön is, kék is. A fürdőkben is nyugodt környezetet biztosít a szobaszerű kialakítás, a sima fehér csempét csak diszkrét geometrikus minta töri meg. A konyha ergonomikus elrendezésű, jól használható, az étkezőasztal üvegfelülete szépen visszatükrözi a térképtapétát, teljes egészében láttatni engedi a gyönyörű bársony székeket, és könnyed hatása tovább növeli a térérzetet.

  

Egy építész, egy belsőépítész és egy fekete kutya… Tervezőként célunk a tiszta vizuális kommunikáció, amelyet – kedvelünk vagy sem – befolyásolnak múltbéli tapasztalataink.

parizsmegvarhat portre

Ördög Emese belsőépítész 
Torda-Molnár Tamás építész


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop