Nagyszabású tervezés, kortárs luxus

A társasházzá alakítás előnye, lépései, költsége
Gáz, áram vagy fa?
Zuglói harmónia

Korábban sötét és barátságtalan, most világos és nyitott terek fogadják a belépőt az angol TG Studio által felújított londoni lakásban, ahol az egyszerre modern és klasszikus enteriőrben a nyugdíjas házaspár időről időre boldog családi összejöveteleket tart.

Az ingatlanvásárlás során a nyugdíjas házaspár számára a családtagokhoz és a belvároshoz való közelség volt a meghatározó, ahol nagyobb ünnepeken, hosszú hétvégeken egybe tud gyűlni az egész család, és ahol kényelmesen élvezhetik a londoni nagyvárosi életet is. Ráadásul a második emeleti lakáshoz két hosszú erkély is tartozik, ahonnan egy szép, egzotikus hátsó kertre látni. Emil és Amanda szívesen emlékeznek vissza az első benyomásokra is, amikor még lehangoló, hatvanas évekből visszamaradt ereklyék fogadták őket: díszes beépített szekrények, apró hálószobák, kopott, minden romantikát mellőző tapéta, szürke szanitereket a zöldes-barna falú fürdőszobában. Szerkezeti átalakítása és berendezésének újragondolása nagy kihívásnak bizonyult számukra, ezért inkább szakemberhez fordultak.

Thomas Griem tervezőcsapata lelkesen állt a feladat elé, teljesen újratervezték a belső tereket, szinte az egész lakást a betonalapzatig levetkőztetve. Griem egy helyi építőipari céggel tárgyalta le a részleteket, és a munka hihetetlenül gyorsan, pár hónap leforgása alatt el is készült. A TG Studio teljes építészeti és belsőépítészeti tapasztalatait felhasználva egy óriási, nyitott nappali-, étkező- és konyhaterületet hozott létre, kilátással a közösségi kertre. A korábbi beépített mennyezet magasságát a lehető legmagasabbra kitolták, és csak a kerületét engedték le, lehetővé téve a kábelezést és a süllyesztett világítást. A mennyezet magasabb részén a világítást csúcskategóriás rögzített világítópályán keresztül érik el. A lakásba a három franciaajtón át csak úgy ömlik a fény. A nyugdíjas, ám fiatalos lakók modern dizájnt akartak, világos vonalakkal, de kérésüknek megfelelően beépítették néhány meglévő bútorukat is, amihez különösen ragaszkodtak, így az étkező székeit, mivel nagyon kényelmesnek találták őket. A színpalettát az elegáns krémes szín uralja, a minőségi bútorok a luxusért felelnek. Az ügyfeleket elragadtatta a végeredmény, és immár egy éve élvezik londoni otthonunkat, amelyből sugárzik a modern, kortárs luxus.

Thomas Griem építészmérnök berlini és londoni tanulmányait követően 2011-ben alapította a TG-Studiot. Húsz éve alkot szerte a világban, Hongkongtól New Yorkig, pályája során a legendás Phillippe Starckkal is együtt dolgozott.
Thomas Griem
lakberendező

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop