Modern hálószoba – tippek, dekorációk, inspirációk

Eredményhirdetés a Várépítőn 2021
Sokrétű stúdiószigetelés Tektalannal
Az ingatlanpiac behúzta a kéziféket, de nemcsak a koronavírus miatt

Mindenki arról álmodik, hogy hálószobája a béke és a stílus igazi oázisa legyen. Nyilvánvaló, hogy a legfontosabb dolog az ágy és annak megfelelő elrendezése, de ugyanolyan nagy szerepet játszanak azok a kiegészítők, amelyek a hálószoba egyedülálló hangulatát biztosítják. Ideálisnak bizonyulnak a vászonfotók, amelyek nemcsak elegánsak, de megadják a szoba karakterét is.

Vászonkép a hálószobában – kicsi vagy nagy?

A hálószoba alapvetően pihenésre szolgáló tér, ezért érdemes a minimalizmusra törekedni – minimális bútor és dekoráció, viszont maximalizmus a stílusban. Ennek köszönhetően lesz kényelmes és nyugodt az ottlét, azaz ideális feltételek születnek pihenéshez, megnyugváshoz. A kiegészítők kiválasztásakor érdemes olyan tárgyakban gondolkodni, amelyek nagyszerű benyomást keltenek, de nem feltétlenül foglalnak el sok helyet. A vászonkép tökéletes megoldás erre a célra – díszíti az üres falat, ugyanakkor nem foglal el sok helyet.

És melyik fotókép a legjobb választás? Egy nagy falfelületen érdemes egyetlen nagy fotóképet felhelyezni, még akkor is, ha a hely lehetővé tenné egy kisebb galéria létrehozását. Egy nagyobb dekoráció ugyanis mindig elegánsabbnak tűnik, mint több kisebb. Mi több – egy nagyobb vászonkép a látszattal ellentétben több lehetőséget nyújt, mivel sok motívum jobban mutat nagyított formátumban.

Ha nem akarunk a túlzott minimalizmus irányába elmenni, összeválogathatunk több egymással összefüggő vászonképet, érdekes kollázst létrehozva belőlük. Még napjainkban is divatosak a triptichonok, azaz három, egymás melletti kép, amelyeket egy motívum köt össze, nagy falfelületen tökéletesen mutatnak. De teljesen más, egymástól elütő dekorációt is választhatunk, létrehozva saját, eredeti galériánkat, amelynek egyetlen feltétele van csupán: elég nagyméretű-e ehhez a fal, kis felületen ugyanis hivalkodó, kaotikus benyomást kelt.
Hol helyezzünk el fotóvászonképet?

Természetesen a fotókép stílusát, árnyalatait és mintáját a hálószoba arculatához kell igazítani. Szerencsére hatalmas és sokszínű a választék, ezért a kérdés megválaszolása nem jelenthet problémát. Fontos az elrendezés következetességének fenntartása, még akkor is, ha kevés tárgy van a hálószobában, ennek köszönhetően a hely a rend és elegancia benyomását kelti.

Egy stílusos fotókép számára az ágy fölötti fal a klasszikus hely, hiszen amúgy is ez a legkevésbé másra használható felület. Érdemes azonban fontolóra venni egy másik megoldást, amely lehetővé teszi, hogy a díszítést az ágyból is csodálhassuk: így a fotóvászonkép sikeresen átveheti a televízió helyét, minden bizonnyal jó hatással lesz egészségünkre, pozitívan befolyásolja a hálószoba hangulatát, valamint érdekes és kifinomult módon díszíti a szobát. A fotóképek falra akasztás helyett speciális polcra is helyezhetők, különösen akkor, ha változtatni akarunk a későbbiekben a dekoráláson, így nem marad foltos a fal, könnyen áthelyezhető egy másik, megfelelőbb helyre a kép.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop