A kőpárkányok előnyei

Év Homlokzata 2021 pályázat
Kiadó szoba, otthonosan?
Energiatakarékos, könnyűszerkezetes ház

Egy minőségi kőpárkány választásával életre szóló történet kezdődik. A kőpárkány szépen felöltözteti a házat, eleganciát kölcsönöz ingatlanunknak. Természetesen az esztétikán túlmenően is számtalan előnye van.

kőpárkányok előnyei

Túlzás nélkül állítható, hogy az ablakpárkányok között a kőpárkány a legmegbízhatóbb választás, hiszen a szépségen, esztétikum túl a kőpárkány rendelkezik a legjobb tulajdonságokkal.
Mire is szolgál a kőpárkány? Az egyik legnagyobb és legjellemzőbb feladata a ház függőleges falazatának megvédése a csapadék ártalmas következményeitől, ugyanis az ablak beépítésénél keletkezhetnek egy olyan részek, ahol az esővízből vagy a hóból keletkezett csapadék nem tud elfolyni, azaz a víz könnyen megáll. Ezért a képlet egyértelmű: a csapadék a falban szívódik fel. Ez a lappangó nedvesség veszélyes, főleg a téli, hidegebb időjárás mellet, ugyanis a hidegben megfagy, és falazatban okoz károsodást. És itt van szerepe a kőpárkánynak, ami a problémát nagyszerűen kiküszöböli, mert elvezeti a vizet az ablaktól.

A beépítés során nagyon fontos, hogy a felhelyezéskor hosszan előre kell nyújtani, vízorral kell ellátni alul és felül, és persze nagy dőlést kell neki adni, hogy a csapadék gyorsan és könnyedén elfolyjon. A jól kivitelezett kőpárkány segít abban is, hogy a csapadék jusson a ház belső terébe, ha például gyenge a szigetelés.

A kőpárkány belül is hasznos

A minőségi könyöklők remek szolgálatot tehetnek a falazat belső oldalának is, mert védenek a lecsapódó belső páratartalom ellen is. Tisztításuk sem okoz gondot, az évi egyszeri impregnáláson kívül nem igényelnek különösebb tisztítást. A márvány dörzsi szivaccsal könnyen megtisztítható, míg a gránitot egy puha ronggyal lehet letörölni. Az impregnálás következtével a színüket sem vesztik el, és a foltosodásnak is ellenállnak, nem úgy, mint a többi párkánytípus. A fémből és műanyagból készült párkányok fokozatosan vesztik el a minőségüket, vetemedhetnek, a műanyagra a koszt ráégetheti a nap, a fába pedig észrevétlenül beleül a szennyeződés.

Kőpárkányok előnyei

A minőség nyomában: kőpárkányos előnyök

A kőpárkányok Törökországból, Olaszországból (carrarai márvány), Németországból, Brazíliából, Afrikából és Kanadából is érkezhetnek, hazánkban pl. Tardos nevezetes a vörösmárványról, de Magyarországon például nem lelhető fel gránit. A minőség magával hozza az időtállóságot és a formai állandóságot is.
Lássuk még egyszer a négy okot, ami miatt érdemes kőpárkányba fektetni:

  1. A minőségi kőpárkány megvédi a ház falazatát a kellemetlenül beszivárgó nedvességtől és csapadéktól. Ennek köszönhetően megőrzi a fal kifogástalan állapotát, és megelőzi a rettegett vizesedést.
  2. A kőpárkány egyedi sajátosságainak köszönhetően időtálló és természetes. Színek széles tárházából lehet választani, minden otthonhoz meg lehet találni a megfelelőt.
  3. A kőpárkány roppant egyszerűen tisztítható, a fent említett ápoláson és az évi egyszeri impregnáláson kívül nem igényel más tisztító beavatkozást. Ráadásul az impregnálástól a színét sem veszíti el és ellenáll a félelmet keltő foltosodásnak is.
  4. A kőpárkány a többi anyaggal ellentétben nem veszíti el a formáját, azaz nem vetemedik.

Aki mindezeket az előnyöket biztosítja: a minőségi kőpárkány képviselője, a párkányos. Az elmúlt három évben közel 20 ezer ablakpárkányt adott el a cég, a negatív visszajelzések száma nulla. Az egyedülálló kőfaragó üzemnek és a páratlan nyitva tartásnak köszönhetően a megrendelt párkányok akár 6 órán belül átvehetők, az itt kapható kőpárkányok megjelenésben, minőségben, hasznosságban és időtállóságban is verhetetlenek, nem beszélve az ár-érték arányról. A webáruházon keresztül a rendelés könnyedén meg is valósulhat, legalább 20 éves garanciával, de nyugodtan lehetne ennek az ötszörösét is adni, mert az idők viszontagságainak remekül ellenáll, kikezdhetetlen fajta.
Ha minőségi kőpárkányt szeretne, válassza a párkányos első osztályú kínálatát!

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop