Modern és klasszikus találkozása

Egy újonnan épült lakóparkban várta Kádár Helen enteriőrtervezőt a következő megbízása. A harmadik babájukat váró fiatal pár remek beosztású ingatlanra bukkant, amit modern stílusban képzeltek el, klasszikus elemekkel fűszerezve.

Napjainkban hatalmas kínálat vonzza az új otthont keresőket. Tervezőként sokszor találkozni olyan alaprajzzal, ami első látásra praktikusnak tűnik, ám kellő szakmai áttekintés után kiderül, hogy módosítások nélkül nem tudja kielégíteni a tulajdonosok jogosan elvárt igényeit. Ezért fontos, hogy csak a műszaki adatok ismeretében és azok alapos vizsgálata után döntsünk a vásárlásról. E munkámnál már az első találkozás során nyilvánvalóvá vált, hogy a rokonszenves fiatal pár nagyon körültekintően, egy szellős elrendezésű lakóparkban kiválasztott lakása minimális alaprajzi módosítással minden tekintetben megfelel majd elképzeléseiknek.

Az előszobában a tér adottságához igazodva több zárt elem biztosítja a kabátok és cipők tárolását. A bejárati ajtóval szembeni előszobafal a fiókos, egyedi gyártású konzolasztallal, puffokkal, kifinomult tapétával és kézi készítésű, olasz, kristályos üveg falikarokkal már érkezéskor kellemes hangulatot teremt a helyiségben. Az első közlekedőből nyílik az amerikai konyhás nappali, a szülői fürdő-, háló- és a gardróbszoba, majd további közlekedőn juthatunk a gyerekszobákba és fürdőbe. Az építészeti tervezés eredményeként a szülői élettér és a gyerekek felségterülete közé került a közösségi tér, tolóajtókkal lehetővé téve a két zóna alkalmankénti elválasztását. A családi időtöltés helye az amerikai konyhás nappali, amelyben a több mint hét méteres, kétsoros konyha és a középre tervezett étkezőasztal praktikusan használható az öttagú család számára. A konyhát és nappalit kellemes méretű terület választja el, ahol a gyerekek szüleik közelségében és figyelme mellett, szobáikon kívül is játszhatnak. A nappaliban a gardróbszoba és a többi helyiségben kialakított tárolófelület miatt alkalom adódott egy nyílt elrendezésű, többfunkciós médiafal elhelyezésére is, amelynek egyik izgalmas eleme a szemből zárt, oldalirányban nyitott bortartó. A család kedvenc monokróm színvilágát kékkel, sárgával és néhány karakteres látványelemmel egészítettük ki, amelyre példa a szülői hálószobában látható pillangómintás tapéta. Az elektromos terv készítése során törekedtünk arra, hogy az általános világítás mellett hangulat- és olvasófényeket is tervezzünk. Króm, arany és tükröződő üvegfelületek teszik mozgalmasabbá az enteriőröket, amelyeket a beköltözés után azonnal megtöltötte élettel az új tulajdonosok.

Otthonunk minden nap hatással van ránk. Számomra fontos, hogy segítsek megbízóimnak megtalálni önmagukat a számos stílus között. Munkám során a funkciót szem előtt tartva igyekszem olyan otthonokat kialakítani, amelyek kiszolgálják lakóik minden igényét.
Kádár Helen
enteriőrtervező,
lakberendező

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop