Mit tehetünk, ha nem indul az autó?

Télen gyakran találkozhatunk azzal a problémával, hogy nem indul az autó. Az esetek többségében az akkumulátor a bűnös, de számos más helyzet is előfordulhat, meghibásodások sokasága is állhat a háttérben. A legfontosabb az, hogy ne essünk kétségbe, könnyen lehet, hogy olcsón kihozható az alkatrészcsere. Mindenesetre a hiába való próbálkozás esetén érdemes elgondolkodni azon, hogy az aznapi közlekedést miként fogjuk megoldani.

mittehetunkhanemindulazauto 720

Az autó akkumulátora folyamatosan öregszik, és a hideg hónapokban különösen gyakran előfordulhat, hogy probléma adódik vele. Ilyenkor a legkézenfekvőbb megoldás az, hogy bikázással juttatjuk külső áramforráshoz az eszközt. Ezzel kapcsolatban mindenképpen tudni kell, hogy a bikakábeleket a pozitívokkal kezdve kell felhelyezni, majd a fekete kábel az indító autó akksijának negatív pólusára. Fontos az is, hogy az indító autó motorja járjon, ha nem így tesszük, akkor annak akkumulátora is lemerülhet. Kitűnő szolgálatot tehet egyébként a mobil akkumulátor, amellyel más segítsége nélkül lehelhetünk életet a járműbe.

Előfordulhat azonban, hogy nem az akkumulátorral van a gond. Az autoalkatreszonline24.hu tippje: gyertyacsere! Az autó motorjának megfelelő levegő-üzemanyag keverékre van szüksége és ezzel együtt egy erős szikrára. Ennek megfelelően a gyújtórendszerrel is adódhat gond, ami miatt nem indul az autó. Egyfajta probléma lehet az is, ha rossz az üzemanyag-szivattyú. Ugyan bagatell hibának tűnhet, mégis előfordulhat, hogy a kifogyott az üzemanyag, ám az üzemanyag-szintmérő még mindig mutatja, hogy rendelkezésre áll valamennyi. Erre elsősorban az utalhat, ha az üzemanyag-szivattyú hangja megváltozik, csendes zúgássá válik néhány másodperc után.

Ha tehát a motor egyáltalán nem pörög, vagy csak gyengén, akkor az akkumulátor éppen úgy bűnös lehet, mint a generátor, melynek hiányában az akksi nem tölt. Az önindító és a mágnes szelepek is meghibásodhatnak. Amennyiben a motor ugyan pörög, de mégsem indul az autó, akkor érdemes a kifogyott üzemanyagra, az üzemanyag-pumpa hibájára vagy a gyújtógyertya problémájára asszociálni. A gyújtógyertya működése egyszerűen megérthető akár a világhálón megtalálható leírások segítségével is, ám a javításhoz nem biztos, hogy házilag kellene nekilátni.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a gépjármű állapota nagyrészt azon múlik, mennyire figyelünk oda annak szervizelésére, rendszeres ellenőrzésére. Ez az, amire semmiképpen nem szabad a pénzt sajnálni, hiszen ha időben fény derül egy problémára, akkor jó esélyeink vannak a nagyobb és persze ezzel együtt költségesebb meghibásodások elkerülésére. Persze nélkülözhetetlen a megfelelő szerelő, akiben maximálisan megbízunk, és nem kell attól tartanunk, hogy átver majd. A legjobb, ha ismerőseinktől tájékozódunk, akiknek esetleg van már valamilyen tapasztalatuk egyik vagy másik szervizzel, szakemberrel. Ne feledje, a rendszeres szervizelés, és az apróságnak tűnő gondokra való odafigyelés igencsak meghálálja magát, és autónk hosszú távon is minimális szervizköltségekkel szolgálja majd kényelmünket.

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop