Viharsarki eklektika

A békéscsabai felújított családi ház belső berendezése a lakberendező feleség, Sajben Andrea ötletei alapján valósult meg. Több stílusból is egy-egy csipet, ez határozza meg a terek hangulatát, egyediséget kölcsönözve otthonuknak.

viharsarkieklektika karacsonyi 720

Házunk a ’90-es évek közepén épült, Békéscsaba kertvárosi részében, édesapám segítségével, aki egész életében az építőiparban dolgozott. Szüleim mindig nagy igényességgel rendezték otthonunkat, innen ered számomra a lakberendezés szeretete, az egyedi, régi bútorok iránti rajongás. A ház tervezésekor fontos szempont volt, hogy földszintes épületben gondolkodjunk, hiszen a telek nagysága ezt bőven megengedte. Így készült el a közel 140 négyzetméteres lakóház, amelynek berendezését az elmúlt évek során folyamatosan alakítgattuk, éppen aktuális igényeinkhez igazítva. Három fiúnk közül a legnagyobb már évek óta Budapesten él, így egyes helyiségek funkciói is más szerepet kaptak. Ebből kiindulva kezdtünk néhány évvel ezelőtt egy nagyobb felújításba, amely átalakítás egyaránt érintette a burkolatokat és a berendezést. Célom az volt, hogy a sötétebb tónusokat világos színekre cseréljük, és egy eklektikus, igazán otthonos belsőt alakítsunk ki.

Elsőként a burkolatot választottuk ki: az olajozott, fehérített tölgy szalagparketta kissé natúr, szürkés tónusa adta meg az alapárnyalatokat, és az elmúlt évek során be is bizonyosodott, hogy nagyon jó döntést hoztunk. Egyedi készítésű a kanapé, sok régi bútort felújítottunk, egy bontásra ítélt házból kerültek hozzánk például a nappali foteljei, antik lerakatból az étkezőszékek és az asztallap, amelyeket magam újítottam fel. Külön öröm, hogy a tévé komódja valaha szüleim hálószobájában állt, terveim szerint az asztalosunk varázsolta újjá. A semlegesebb alapok megengedik, hogy egy-egy fal akár erőteljesebb színt kapjon, így, mivel nagyon szeretem a feketét, a konyhában és a gyerekszobában is bátran éltem a lehetőséggel. Törekedtem a kontrasztra is, megtörve a halványabb tónusokat, így esett a választás a nappali piros Meblo állólámpájára, amelynek színe bekúszott a gyerekek szobájába is. Az étkező fókusza például két nagy fekete ipari lámpa lett, de az indusztriális jelleg visszaköszön a ház több szegletében is. A felújítás évekig tartott, lépésről-lépésre, helyiségről-helyiségre haladva: tavaly került sorra a fürdőszoba, színei tekintetében itt is a szürke-fehér alap volt a fő irány. Minden funkciót sikerült kényelmesen kialakítani, a régi sarokkádat felváltotta egy térben álló, elkészült a dupla mosdó is, majd év elején következett a hálószoba. Folytatva a nappali színeit, a kanapéhoz hasonló árnyalatot kapott a franciaágy, helyet találtunk itt is egy régi, négyfiókos családi darabnak, és a régi, sötét színek helyett így született egy világos, üde hálóhelyiség. Összességében úgy érzem, sikerült házunk minden helyiségébe olyan enteriőröket megálmodni, amelyekben mindannyian otthon érezzük magunkat.

  

Olyan otthonokat szeretnék tervezni megrendelőimnek, ahová rohanó világunkban jó érzéssel lehet hazatérni. A dizájn jól működő egységként funkcionáljon az ingatlan lakóival, egyedi tárgyakkal fűszerezve, amelyek évek múlva is emlékeket hordoznak.

viharsarkieklektika karacsonyi portre

Sajben Andrea
lakberendező


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop