Mire figyeljünk pergola vásárlásánál?

Melyek a minőségi pergolák legfőbb ismérvei, a választásnál milyen szempontokat kell figyelembe venni, a katalógusok lapozgatásán túl a döntés meghozatala előtt miért érdemes személyesen is ellátogatni a bemutatóterembe? Az árnyékolástechnikai megoldások fejlesztésében és gyártásában évtizedes tapasztalattal rendelkező Magyar Árnyékolástechnikai Kft. ügyvezetője, Magyar Dávid segít megválaszolni a kérdéseket.

magyar-arnyekolas-pergola

A pergolák az árnyékolástechnika napernyőkkel induló fejlődéstörténetének csúcsán helyezkednek el. Sokrétűen felhasználhatók, változatosan telepíthetők, és az általa biztosított kellemes környezet egész évben garantálja a minőségi pihenőidőt, otthoni komfortunkat.

magyar-árnyekolas-pergola

– A pergolák napjainkban egyre nagyobb teret nyernek maguknak. Mi ennek a nagy népszerűségnek a titka?
– Valószínűleg az, hogy mindenki szeretne egyre több minőségi időt eltölteni a szabadban, komfortosan, védve az erős napsugárzástól, hőségtől. A Magyar Árnyékolás kínálatba kerülő teraszárnyékoló rendszerek, így a pergolák szexepilje is az, hogy azok legtöbbje nem engedélyköteles, ugyanakkor kifinomult megoldás. Az egyszerűbb kivitelezésű termékeinken túl pergoláink között megtalálhatók az olyan, akár télen is használható, üveggel, oldalárnyékolókkal ellátott, komplex rendszerek, amelyeknél a kültérhez mérten a lehető legteljesebb komfortot biztosítunk, különböző módon kivitelezett oldalzárásokkal, fűtőpanelekkel, világítással, hangtechnikával.

– Milyen különbséget tehetünk a rendszerek között?
– Például anyaguk szerint lehet alumínium, fa vagy éppen beton. A Magyar Árnyékolás kínálta pergolák szerkezete egységesen alumínium, a tető pedig készülhet alumíniumból, ponyvából, textilből és fából – utóbbit leszámítva mi mindegyiket használjuk. A legtöbb rendszerünkre jellemző a mozgatható tetőmegoldás, lehet textiltető vagy éppen forgatható, illetve forgatható és összehúzható alumínium lamellás megoldás. Különbséget tehetünk például a felhasználás módja szerint is, vagyis, hogy a pergolát csak teraszfedésre, árnyékolásra, továbbá esővédelemre használjuk, vagy gyakorlatilag négy évszakos jelleggel egész évben, mintegy az épület plusz helyiségeként. Helyet adhat ebédlőnek, otthoni edzőteremnek, elhelyezhetünk benne masszázsmedencét, de akár nagyobb medence fölé is megépíthető, sőt, arra is láttam már példát, hogy egy pergola autóbeállóként funkcionált. Pergoláink tényleg sokféleképpen felhasználhatók, műszaki megoldásaink jól igazodnak a kreatív ötletekhez.

magyar-arnyekolas-pergola

– Pergolát bárhová lehet telepíteni?
– Igen, családi ház teraszára és erkélyre is, de nem feltétlenül kapcsolódnak fizikailag az épülethez, építünk szabadon álló változatokat is.

– Milyen maximális méretekben gondolkodhatunk, ha Önöktől rendelünk kültéri árnyékolórendszert?
– A két oszloppal legnagyobb szélességi vagy kinyúlási méret egészen 6 méterig terjed, de van, aki ennél is nagyobb méretet szeretne. Erre is létezik megfelelő műszaki megoldásunk, ilyenkor segédszerkezetet alkalmazunk, például vasbeton-gerendázatot, ami statikailag gyakorlatilag tetszőleges távolságot is képes áthidalni. Ilyenkor be kell vonnunk a kivitelezésbe statikai tervezőt és generálkivitelezőt.

– Okosmegoldások mennyire alkalmazhatók e téren?
– Számos termékünk kombinálható okosházvezérlési rendszerekkel, illetve egyes típusaink önálló intelligens vezérléssel is rendelkeznek, amelyek applikáción keresztül, telefonról irányíthatók.

magyar-arnyekolas-pergola

– Mire figyeljünk, hol lehetnek a buktatók, mit tegyünk, hogy a használat során ne érezzünk csalódást a választás miatt?
– Laikusként nagy valószínűséggel nem igazán vesszük észre a lényeges különbséget a minőségi és a rossz kivitelezés között. Meglehetősen szembetűnőek az illesztési problémák, ami fakadhat a felhasznált anyagok gyenge minőségéből, de ugyanígy a hanyag kivitelezésből is, azaz egy nagyon jó szerkezetet is össze lehet rakni nagyon rosszul: nem stimmelnek az átlók, ami megmutatkozik az illesztéseken és az oldalzárásokon. Vagy például a mozgatórudazat helytelen, pontatlan telepítése miatt deformálódás történhet, ezt azonban a megrendelő nem láthatja, mert ehhez felülről kellene megnéznie a rendszert. Érdemes részletrajzokat igényelni, megkérni a kivitelezőt, mutassa be a tervezett műszaki megoldásokat, hogy hogyan oldja meg a sarokcsomópontok illesztését a szerkezetben, mert ez kulcsfontosságú.

– Milyen garanciákkal számolhatunk Önöknél?
– A Magyar Árnyékolásnál a garancia időtartama termékcsoportonként eltérő, általában elmondható, hogy a komplexebb teraszárnyékolókra 5 év garanciát vállalunk, bizonyos technológiai elemekre pedig 7 vagy akár 10 évet is. Összességében ezek a prémium pergolák némi odafigyeléssel örök darabjai lehetnek kertünknek. Mindezt bizonyítja és örömmel tölt el, amikor évek múltán ellátogatunk egy-egy korábbi helyszínre, és a büszke tulajdonosok elégedetten számolnak be kertjük szépítéséről, amelynek központi ékessége a mi pergolánk.

Bemutatóterem
1135 Bp., Reitter Ferenc u.35-37.
Nyitva: H-P 9-17
info@magyararnyekolas.hu
www.magyararnyekolas.hu


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop