Hogyan öltöztessük fénybe a kertet?

Szükségünk van kültéri és kerti világításra, hiszen elengedhetetlen, hogy kivilágítsuk a bejáratokat, kerti utakat, lépcsőket, hiszen ezek fény hiányában balesetveszélyesek lehetnek. A funkció után fontos, hogy hangulati hatásokat érjünk el díszítő, dekorációs fényekkel.

Kanlux-kerti-vilagitas

Alaposan gondoljuk át, hogy milyen lámpát választunk, hogy a fény a területet kellőképpen bevilágítsa, ugyanakkor az emberi szemet ne zavarja. Fontos a lámpa elhelyezése, mérete és a világítás színhőmérséklete. Az épület környékét vagy a növényeket melegebb fényekkel, míg a járdát, garázsbejárót semleges fehér fényekkel ajánlatosabb megvilágítani. A kültéri lámpáknak minimum IP44 vagy ennél nagyobb védettséggel kell, hogy rendelkezzenek az időjárásnak való kitettségük miatt. Fröccsenő víznek, öntözésnek, kisebb szilárd tárgyaknak is ellen kell állniuk.

Kanlux-kerti-vilagitas

Általában nem hívják fel a figyelmet vásárláskor arra, hogy szerencsésebb, ha cserélhető fényforrással rendelkező lámpákat választunk kerti dekorációhoz, mert ezek tetszőleges teljesítményű és színhőmérsékletű LED fényforrással működtethetők, és ha nem világítanak, cserélhetők. A LED-el egybeépített lámpatestekkel, ha bármi történik, akkor kompletten kell cserélni, és nem biztos, hogy ugyanaz a típus beszerezhető, más lesz a formája és a világítás színe is, az összhatás már nem ugyanaz vagy zavaró lehet.

kanlux-kulteri-vilagitas

Kültéri falak, bejáratok lépcsők

A fali megvilágítások általában irányított fénnyel rendelkező lámpatestek, alul vagy felül esetleg minkét irányba hatásosan hangsúlyozzák az adott felületet. Manapság az antracit, króm, mattkróm, fekete, fehér színek kedveltek. Figyeljünk rá, hogy a fények harmóniában legyenek a többi dekorációs elemmel. (ZEW, LART lámpák)

Kanlux-kerti-vilagitas-fali-vilagitas

Bejáratokat általában fali lámpákkal vagy a tető, esetleg előtető alá felszerelt mennyezeti lámpákkal (SANI, AQILO, JURBA, DABA, VARSO, BENO LED lámpák),

Kanlux-kerti-vilagitas-fali-vilagitas

vagy süllyesztett spotokkal (DROXY IP65 lámpa) világítsuk meg. Alkonykapcsoló beépítése vagy mozgásérzékelővel ellátott modellek praktikusabbak. Lépcsőket fontos megvilágítani a biztonságos közlekedés miatt. A lépcsőfokokba vagy a fal mentén süllyeszthető LED világítások nem csak a biztonságot szolgálják, nagyon szép hatást is keltenek kevés energiafelhasználás mellett. (TAXI LED, GLASI LED lámpa)

Kanlux-kerti-vilagitas-fali-vilagitas

Garázsbejátoknál kedveltek a reflektorok mozgásérzékelővel, de más falakon vagy egyéb dekorációk, esetleg növények megvilágítására is kiválóak. (IQ LED FL reflektor)

Kanlux-kerti-vilagitas-fali-vilagitas

Kanlux-kerti-vilagitas-fali-vilagitas

Járdák, közlekedő utak

Választhatunk álló lámpatesteket különböző magassággal, mintegy fényes korlátként keretezve az útvonalat. Figyeljünk rá, hogy gépkocsi behajtónál, feljárónál ezeket nem mindig tudjuk kerülgetni és zavaróak lesznek. (LIEGO, SELTO, PRESO, LAVEN, PEVO, VIMO lámpák)

Kanlux-kerti-vilagitas-fali-vilagitas

Talajba süllyesztett lámpákat is elhelyezhetünk a közlekedő utak mentén, azonban ezek csak szakszerűen beszerelve fognak hosszútávon megfelelően működni. Részesítsük előnyben a cserélhető fényforrással rendelkező típusokat, nagyon szépen kiemelik a járdát vagy az épületet. Megnyugtató, méltóságteljes és rejtélyes fényt nyújtanak. (MORO, BERG, XARD, GORDO, ROGER lámpák)

Kanlux-kerti-vilagitas-fali-vilagitas

Terasz, erkély, pergola világítása

Szinte csak a fantáziánk szab határt a lehetőségeknek: szerelhetünk mennyezetre, falra és oszlopokra, talajba és talajra, korlátra, szinte bárhova világítást.

Ezenkívül használhatunk függesztett lámpát, de fellógatva kültéri girlandokat is (KANLUX GRL girland E27 foglalattal) a hangulat fokozásához, vidám, örömteli eseményekhez.

Kanlux-kerti-vilagitas-fali-vilagitas

Szükség lehet a megfelelő fényre vacsorák, társas összejövetelek esetén, emellett kevésbé hangsúlyos világításra is hangulatos beszélgetésekhez, meghitt atmoszféra kialakításához. Gondoskodni kell róla, hogy ezek a különböző intenzitású világítások külön-külön kapcsolhatóak legyenek az alkalomhoz igazítva.

A fény nappal az élet, sötétben pedig maga a csoda

Akár hatalmas kerttel rendelkező házunk van, vagy egy panellakás erkélye nyújtotta lehetőségeket használjuk ki, megfelelő világítással emelhetjük a komfortérzetünket és hangulatunkat. A fények bensőséges meleg érzést keltenek, biztonságot adnak, és kellemesebbé teszik az ott töltött időt. Napjaink zaklatott, rohanó világában a kinti fények minden évszakban nyugalmat árasztanak, körülöttünk kitágul a tér, mindig mást és mást fedezhetünk fel környezetünkből.
A jól megválasztott kültéri és kerti világítások semmihez sem fogható látványt, hangulatot és élményt nyújtanak. A Kanlux kerti lámpacsaládjai különböző méretű álló, oldalfali és függeszthető modelleket kínálnak az egységes, varázslatos hangulat kialakításához. (GORI, INVO, LIEGO, SELTO, PRESO, LAVEN lámpacsaládok)

Kanlux-kerti-vilagitas-fali-vilagitas

Válassza kültéri világításhoz is a KANLUX lámpáit és fényforrásait!

kanlux-vilagitas

www.kanlux.hu


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop