Minőségi szigetelési megoldások

Energy Globe Magyarország-díj
Átadták a Nemzeti Táncszínházat
Nagy Családi Ház pályázat

Az elmúlt időben minden építkező, felújító a saját bőrén tapasztalta meg az újabb kihívást, az építőanyagok drasztikus áremelkedését és a még emellett is fellépő anyaghiányt, amely jelenség az egész világot érinti. A Knauf Insulation két szigetelőanyagával – a homlokzati kőzetgyapottal és a tetőtérben használatos fújható üveggyapottal –, valamint a nélkülözhetetlen minőségi kivitelezéssel garantált az energiahatékonyság.

minosegiszigetelesieljarasok uj 720

Mindannyian tudjuk, hogy a hőszigetelés kiemelten hosszú távra szóló, többszörösen megtérülő befektetés, amely költséges beruházás ugyan, de csak egyszeri, ezért jól kell elvégezni. Mindennek két kritikus pontja van, a jó hőszigetelő anyag kiválasztása és a minőségi kivitelezés.

minosegiszigetelesieljarasok 1
Az elmúlt években megfigyelhető a homlokzati hőszigetelő kőzetgyapot termékek népszerűségének növekedése, és az alkalmazott vastagságok gyarapodása. Míg tíz éve egy 10 cm vastagságú hőszigetelés kuriózumnak számított, ma már a 15 cm vastagság az általános, és nem ritka a 20 cm hőszigetelőréteg-igény sem. A Knauf Insulation jóhiszemű ajánlása az, hogy ha homlokzatot hőszigetelünk, legalább 15 cm vastagságú anyaggal tegyük mindezt. A 10 cm és a 15 cm vastagságú alapanyag ára közötti különbség elhanyagolható tényező a komplett kivitelezés összköltségéhez képest, mindehhez hosszabb, lehetőleg hőhídmentes dűbelekre van szükség, de minden egyes költségtényező ugyanúgy felmerül egy 5 cm vastag, és egy 20 cm vastag hőszigetelés kivitelezése során (ragasztó, vakolat, állvány, szakmunka, stb.). A végeredményt tekintve mindeközben zongorázni lehet a különbséget az energetikai előnyökben, az ingatlan értéknövekedésében, a komfortérzetben és a környezetvédelmi előnyökben.
minosegiszigetelesieljarasok 2
A homlokzat mellett a tetőtér szigetelése is erősen ajánlott, hiszen a szarufák közötti/alatti, vagy a padlásfödém hőszigetelésével további 25 százalék, amúgy elpazarolt hasznos energia spórolható meg. Ha nem áll rendelkezésre üveggyapot tekercs vagy táblás anyag, a fújható üveggyapot egy korszerű, modern, tiszta és rendkívül hatékony hőszigetelési megoldás. A fújható üveggyapot egy Ecose kötőanyagot nem tartalmazó, a célterületre speciális befúvógéppel juttatott anyag, amellyel egy 100 m2-es lakóépület tetőtere egy nap alatt a kor energetikai követelményértékeinek abszolút megfelelő hőszigetelési megoldást kínál. A befúvást erre a munkára kiképzett szakkivitelezők végzik, akik kiválasztásában a Knauf Insulation segítséget tud nyújtani a kedves érdeklődőknek.

www knaufinsulation.hu

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop