Kézi elzáróktól az okos termosztátokig

Energiatakarékos szellőztetés
A LED világításról
URSA TERRA – A szigetelés romantikája

A radiátoros fűtés szabályozása ma már jogosan elvárt feladat. A kezdet az úgynevezett kézi elzáró volt, amelynek képessége a nyit/zár megoldásra korlátozódott, nem hőmérséklet alapján szabályozta fűtést, ezért ma már csak ritkán használt helyiségben használatos termék. Íme az Oventrop termékek fejlesztésének rövid áttekintése az okos termosztátokig.

kezielzaroktolazokkostermosz 720

kezielzaroktolazokkostermosz 1

1. Kézi elzárófej (Oventrop cikkszám: 1012565)
A következő lépcső a termosztatikus fej, érzékelője egy folyadékkal töltött fémkapszulából áll, amelybe belenyúlik egy bordáscső, belül egy rúddal. A hőmérséklet változása következtében a folyadék térfogata is változik, ez előidéz a bordáscsőnél egy hosszváltozást, ezen keresztül a nyitja vagy zárja a rúd a szelepet.
kezielzaroktolazokkostermosz 2
2. Uni LH – belső korlátozásra alkalmas termosztát (Oventrop cikkszám: 101465)
A termosztát érzékeli a helyiség léghőmérsékletét, ezért a kézikeréken található nyílásokat szabadon kell hagyni, hogy a mögötte lévő érzékelőt a környező levegő akadálytalanul körüláramolhassa. A helyiség kívánt fűtési hőmérsékletét a termosztát kézi kerekének megfelelő értékre állításával végezhetjük el. 1 °C hőmérséklet emelés vagy csökkentés az energiafelhasználást kb. 6 százalékkal változtatja. A termosztátok a beállítási érték és a helyiség levegő-hőmérsékletét figyelembe véve a hozzájuk csatlakozó termosztatikus szelep segítségével szabályozzák az adott fűtőtesten átáramló fűtővíz mennyiségét és ezáltal annak hőteljesítményét. A termosztatikus szelepek a rendelkezésre álló hőteljesítményt képesek a szükséges értékre korlátozni. A fűtőtest (a fűtési rendszer) esetleges hőteljesítmény-hiányát nem képesek pótolni. Amennyiben a fűtött helyiségben a hőmérséklet eléri a beállított értéket, a termosztatikus szelep lezárja a fűtővízcsatlakozást, és a fűtőtest kihűl. A mechanikai elemek tehermentesítésére a fűtési időszakon kívül célszerű a termosztátokat teljesen nyitott állásba („5”-ös jelű kézikerék-állás) forgatni.
Az átlagos kivitelű fejeken kívül az Oventrop exkluzív, a modern dizájnnak megfelelő többféle színben, felületben rendelkezésre áll. A vandálbiztos, lopásbiztos, kivitelű termékek az irodákban, közösségi területek radiátoros fűtésénél használhatóak fel.
kezielzaroktolazokkostermosz 3
3. Pinox H – exkluzív termosztát (Oventrop cikkszám: 1012166)

 

A következő lépcső az Oventrop „mote 200” néven ismert okos termosztátja. Ez a radiátortermosztát már Bluetooth kapcsolattal, App vezérléssel programozható, elektromos vezeték nélküli termosztát, amely a fűtőtestek zárt helyiségekben történő szabályozására szolgál.

 • App vezérlés okostelefonra és tabletre
 • Egyedi időprogramozás
 • Öntanuló
 • Gyermekbiztos kivitel
 • Ablaknyitás-érzékelős

kezielzaroktolazokkostermosz 4
4. – „mote 200” okos termosztát (Oventrop cikkszám: 1150961)
Az Oventrop akár korábban felszerelt termosztatikus szelepeihez illeszkedő termosztát, menete M30x1,5 (2000 után szerelt szelepeknél). Az elemek behelyezése egyszerű, cseréjükkor az illesztés automatikusan történik majd. Az időprofil beviteléhez csatlakoztatni kell a termofejet Bluetooth-illesztőegységen keresztül egy okostelefonhoz, az iOs és Android rendszerhez alkalmas applikációk minden áruházban (iTunes, Google Play) rendelkezésre állnak.

oventroplogo 2104
www.oventrop.hu
mail@oventrop.hu
Telefon: 1/280 6720

 

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop